Gode nyheter for barn og unge i Nordre Follo kommune

Mobbeombud, Newton-rom, barnehagegaranti og el-bysykkelordning. Ved kommunestyremøtene i Oppegård og Ski i juni ble det gjort fire like vedtak. Tre av dem vil styrke Nordre Follo kommune i satsningen på å bli Norges beste oppvekstkommune.

De fire felles satsningene skal startes opp så fort et felles budsjett er vedtatt før jul. Disse er:

Mobbeombud
Politikerne i Nordre Follo kommune er enige om å opprette en stilling som mobbeombud. Mobbeombudet skal inn i neste års budsjett for Nordre Follo kommune og skal være på plass før sammenslåingen i 2020. Ombudet skal jobbe uavhengig av skolene og skal jobbe på høyt nivå i administrasjonen. Ombudet skal være familiens ressurs.

Newton-rom
For å styrke interessen for realfag hos barn og unge skal det etableres et Newton-rom som skal kunne brukes av elever i Nordre Follo kommune. Et Newton-rom er et praktisk, spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale, med fokus på naturfag, matematikk og teknologi. Det finnes rundt 30 Newton-rom i Norge i dag og flere er på vei. Les mer om Newton-rom.

Barnehagegaranti
Politikerne var også enige om ettårsgaranti for plass i barnehage i den nye kommunen. For å få plass til alle barn fra ett år må det bygges nye barnehager både i Ski og Oppegård.

El-bysykkelordning
Oppegård kommune er blitt med på el-bysykkelordningen som er vedtatt av Ski tidligere. Rundt 70 el-bysykler totalt som kan brukes på tvers av kommunegrensene vil bidra til et bedre kollektivnett for hele Nordre Follo.

Se møteprotokoll fra kommunestyremøtet i Ski
Se møteprotokoll fra kommunestyremøtet i Oppegård

Stengt for kommentarer.