Karantene og isolasjon

Kort fortalt

  • Informasjon om oppfølging av nærkontakter
  • Karantene og isolasjon

Testing og oppfølging av nærkontakter

  • Hvis du er i smittekarantene er det anbefalt at du tester deg både ved oppstart av karantenetiden og før den avsluttes, selv om du ikke har symptomer.
  • Smittekarantenen varer i ti døgn, men kan forkortes hvis du tester negativt på PCR-test tatt tidligst syv døgn etter siste kontakt med den som er smittet.

Lettelser i karantene for vaksinerte

  • Fullvaksinerte og de som har gjennomgått covid-19 siste 12 måneder har unntak for smittekarantene som ellers gjelder for nærkontakter til en som er smittet.
  • Beskyttede som har fått første vaksinedose for mellom 3 og 15 uker  siden kan også få unntak hvis de tar PCR-test mellom døgn 3 og 7. 

Testing erstatter karantene for barn og unge

Ordningen nedenfor gjelder barn og unge til og med 17 år.

  • Barn og unge er unntatt karantene så lengede følger det nye testregimet. Hvis de ikke vil teste seg, må de være i karantene. 
  • Barn og unge er IKKE unntatt karantene hvis noen i husstanden eller tilsvarende nære er smittet. De må da være i karantene på samme måte som tidligere. Dette avgjøres av smittesporerne i direkte dialog med familiene.

Målet med de nye karantenereglene er å sikre en mer normal hverdag for barna med færre avbrudd og fraværsdager.

Elever og studenter over 18 år

I tillegg til nasjonale retningslinjer har formannskapet i Nordre Follo vedtatt en egen forskrift, som gjelder for elever og studenter over 18 år. 

Informasjon fra nasjonale myndigheter 

På nettsiden til FHI finner du informasjon om hvem som bør i karantene eller isolering, og råd om hvordan dette skal gjennomføres.

Karantene og isolering

På helsenorge.no finner du informasjon om oppfølging av nærkontakter, hvem som bør i karantene eller isolering, og hvordan dette skal gjennomføres.  

Karantene og isolasjon

Du kan også se hvilke regler som gjelder for deg ved å ta karantenesjekken på helsedirektoratet.no:

Karantenesjekken

Har du spørsmål?

Telefonen som betjenes av smittesporingsteamet er ikke en generell publikumstelefon og de ansatte  er opptatt med kontinuerlig smittesporing. De har derfor ikke mulighet til å svare på generelle spørsmål. For slike spørsmål kan du kontakte den nasjonale informasjonstelefon for publikum.

Telefonnummeret er 815 55 015 og åpningstiden er hverdager kl. 08-15.30.