17. mai-programmet

Feiringen av årets nasjonaldag blir uvanlig. Vi ønsker likevel at det blir en minnerik dag for store og små. 17. mai-komiteen har derfor laget et program for en annerledes nasjonaldag.
17. mai feiring

Hilsen fra 17. mai-komiteen

For første gang feirer vi 17. mai som en stor kommune og en samlet befolkning på rundt 60.000 innbyggere. Vi feirer Grunnlovens dag med flagg, nasjonalsang, felleskap og respekt.

Vi feirer i Ski og på Kolbotn, Langhus, Siggerud, Kråkstad, Skotbu, Svartskog og over hele kommunen vår, men 17. mai i år blir en annerledes dag og en annerledes feiring preget av den spesielle situasjonen vi er i med koronapandemien.

Flagget skal vaie høyt, og vi skal ha på oss finstasen, vi skal feire, og vi skal ta hensyn til hverandre og oss selv ved å holde avstand og hindre smittespredning.

La oss ønske hverandre en fantastisk 17. mai-feiring i Nordre Follo kommune.

God 17. mai-feiring!
Daad Gjerde
Leder av 17. mai-komiteen 2020

Program 17. mai 2020

Flaggheising (ikke åpent for publikum)
Flaggheisingsseremoniene blir gjennomført av speiderne på de tradisjonelle stedene, men med begrenset antall personer. Resterende flagg blir heist etter avtale med kommunen.

Bekransningsseremonier (ikke åpent for publikum)
Kl. 08.00
Kransenedleggelsen ved minnesmerket, gamle Oppegård rådhus Kransenedleggelse av leder av veteranforeningen Nordre Follo – Lars Erik Kristiansen

Kl. 08.15
Kransenedleggelse på graven til John Gjevik, Siggerud

Kl. 09.45
Bekransning av minnestein for de falne, Ski middelalderkirke
Ordfører Hanne Opdan taler
Gunvor Eldegard taler

17. mai taler (TV-sending)
Kl. 11.00

• Fanfare for Nordre Follo ved Sigurd Hovde Aas, Finn Brenno og Inge Saltvoll
  • Hilsen fra 17. mai-komiteen
  • Norge i rødt, hvit og blått, Siggerud Skolekorps
  • Tale ved Ola Blestrud, russepresident ved Roald Amundsen VGS
  • Struttin' at Siggerud, Siggerud Skolekorps
  • Tale ved Milena Saatvedt og Mira Mohammed fra klasse 7b på Hebekk Skole
  • Ordfører Hanne Opdans tale
  • Ja, vi elsker dette landet, Siggerud Skolekorps

Sendingen blir ledet av Anders Teslo fra Empo-TV. Den kan tas inn på Telenor Fiber-TV kanal 153, RiksTV kanal 52, Canal Digital’s kabelanlegg på kanal 125, 126 og 127 i Norge. Get på kanal 32. Du ser også TVØst på AltiBox. På kabelnettet sendes sendingene hele døgnet, mens Riks-TV sender på kanal 52 fra kl. 19.00 hver dag. Du kan også  se sendingen på oblad.no og på facebooksidene til Nordre Follo kommune, Kolben og Rådhusteatret.

Kl. 13.00
Hele Norge synger «Ja, vi elsker».
Vi oppfordrer alle til å gå ut i hager og på balkonger for å synge nasjonalsangen. Korpsene spiller blant annet ved sykehjemmene.

Medlemmer i 17. mai-hovedkomiteen i Nordre Follo
Daad Gjerde (leder), Rune Sletner, Zafar Iqbal, Azhar Ul-Hassan, Anne Marie Torgersen (vara), Knut Oppegaard (vara) og Lars Christian Nordby (Musikkrådet)

Sist endret: 15.05.2020