Betaling for barnehage og SFO

Foreldre må betale for barnehage og SFO-tilbud igjen fra og med 14. april.

Regjeringen har bestemt at barnehager skal gjenåpne fra 20. april (senest innen 27. april). Skolene åpner for 1. - 4. klasse fra 27. april. Samtidig besluttet regjeringen at foreldre som mottar tilbud i barnehage og SFO skal betale for dette fra og med 14. april. Det innebærer at foreldre som har et tilbud i barnehagen og SFO skal betale for dette på ordinær måte fra og med tirsdag 14. april.  

Alle som har plass må betale

Når barnehage og SFO åpner igjen skal alle foreldre som har barn i barnehage eller SFO betale for dette tilbudet, slik de gjorde før barnehagene og skolene ble stengt. Dette gjelder også foreldre som velger å ikke benytte seg av barnehage- eller SFO-plassen. Foreldrebetaling bortfaller kun hvis du sier opp plassen.  

Les mer om å endre og/eller si opp plass.

Redusert foreldrebetaling

For noen kan det være utfordrende å betale full pris i barnehage eller SFO, for eksempel på grunn av redusert inntekt som følge av permitteringer. Da kan du søke om redusert foreldrebetaling.

Les mer om redusert foreldrebetaling

Ingen faktura for april

Alle landets skoler og barnehager har vært stengt siden fredag 13. mars. Kun barn til foreldre som jobber i kritiske samfunnsfunksjoner og barn med særlige omsorgsbehov har hatt tilbud om opphold. Fra 13. mars til 2. påskedag har ingen foreldre, heller ikke de som har vært omfattet av unntaksbestemmelsene betalt for barnehage eller SFO. Vi har derfor ikke fakturert for kommunal barnehage eller SFO i april 2020.

Informasjon fra nasjonale myndigheter

Sist endret: 10.05.2020