Hærverk ved Hellerasten barnehage

Nordre Follo kommune politianmeldte i går hærverk ved Hellerasten barnehage.
Barnehager - bygninger

Hellerasten barnehage mottok søndag kveld tips om at flere personer hadde oppholdt seg i barnehagens uteområder i løpet av kvelden, og at de bevisst hadde spyttet på og berørt flere av barnehagenes klatrestativer og flater utendørs, for tilsynelatende å skape frykt for spredning av virus.

Ser alvorlig på saken

Kommunen sjekket i går barnehagens overvåkningskameraer og valgte å politianmelde forholdet.

- Dette tar vi på største alvor. Jeg vil berømme personene som tipset oss. Slike tilfeller ønsker vi oss virkelig ikke, og det kan se ut som at enkelte ikke helt ser alvorligheten av den felles dugnaden vi alle sammen må bidra til for tiden. Vi har et enormt ansvar i barnehagene og skolene i disse dager med strenge smittevernregler vi skal overholde, så dette er noe som påvirker oss som jobber med de aller minste ungene våre, sier Anne Holsæter Nordbye som er områdeleder for barnehagene i kommunen.

Uteområdene rengjort

Som følge av tipsene, og etter råd fra kommuneoverlege og smittevernlege ble flater utendørs i barnehagen rengjort tidlig mandag morgen før barnehagen åpnet. Sannsynligheten for at personene som ble observert er smittet anses som svært små og det ble utført ekstra vask på alle berøringspunkter på området. Barnehagene har i rutinene sine å vaske området hver morgen, men dette var enda viktigere etter denne episoden.

Ressurskrevende

Hendelsen ved Hellerasten barnehage har vært ressurskrevende for kommunen i en allerede krevende tid som følge av koronasituasjonen.

- Flere ansatte i ulike avdelinger i kommunen har vært involvert i oppfølging av denne hendelsen. Den gradvise gjenåpningen av barnehager, skoler og andre deler av samfunnet med strenge smittevernregler krever allerede mye av kommunens ressurser, så dette er en sak vi gjerne skulle vært foruten sier Hogne Haug som er virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo kommune.

Sist endret: 10.05.2020