Påskeaktiviteter

Her finner du tips til påskeaktiviteter for hele familien.

Les om hjemmepåske og smittevern fra FHI

Fysisk aktivitet

Usynlig – O. Nordre Follo - Orientering

Usynlige Foll-O er et konsept som egner seg for deg som vil prøve orientering på egenhånd, uten å delta på et organisert arrangement. Konseptet består av løyper med usynlige poster (dvs. ingen postflagg). Du bruker mobiltelefon med en app som gir en fanfare når du er på posten. Appen registrerer samtidig tiden din mellom postene og fra start til mål. Appen du bruker heter UsynligO og finnes for IOS (IPhone) og Android. Hvis du ikke er medlem av Nordre Follo Orientering setter idrettslaget pris på om du vippser 30 kroner til 56 08 99 for bruken av kartet så de kan fortsette å lage kart og løyper til Usynlige Foll-O.

Stolpejakten - Nordre Follo Orientering

Les mer på sidene til Orienteringsklubben.  

Stiftelsen DAM

Slik holder du deg aktiv hjemme. Stiftelsen DAM har samlet flere tips til hvordan du kan holde deg i aktivitet. 

Den Norske Turistforening (DNT)

DNT kommer fortløpende med tips og forslag til aktiviteter som alle som vil ut på tur. Nordre Follo har kilometervis med merkede stier og skogsområder som venter på å bli utforsket.

Friskis og Svettis

Friskis og Svettis finner hjem til deg og organiserer i disse dager mye nettaktiviteter. Sjekk nettsiden eller Facebook og bli med på en hjemmetrening.   

Frisklivssentalene i Nordre Follo

Frisklivssentralene kjører live trening på Facebook.  

Stier, løyper og turkart for Nordre Follo kommune

I høst laget kommunen et turkart som ble delt ut til alle husstander. Senere er de togså laget en digital versjon av kartet. Se alle turmulighetene i kommunen. 

Intervju med skogbestyrer Reidar Haugen

Påskepynt og inneaktiviteter

Nettsteder med tips til påskepynt du kan lage sammen med barna:  

Gøy med papir

Nadine har ukentlige Gøy med papir-workshops på St. Croix-huset. Nå er hun på hjemmekontor og har laget en instruksjonsvideo til hvordan dere kan lage et fint hjerte av papir til å henge i vinduet.  

Barneleker

Se diverse leker som passer godt som familieleker.   

SOS barnebyer

Tips til påskeaktiviteter.

    

Les og lytt - tips fra biblioteket

Lesestund på Ski bibliotek

Lørdag klokka 13.00 blir det også digital videreføring av Ski biblioteks vanlige lesestund. Da legger vi ut eventyrstund med barnebibliotekar Iris på våre Facebook-sider. 

Billy Brums påskeeventyr

På Ski biblioteks Instagram-konto kan du følge bibliotekbamsen Billy Brums påskeeventyr i det tomme biblioteket.

e-bøker i BookBites

Bibliotekets ansatte har i flere år anbefalt bøker for ungdom og voksne på bibliotekets nettsider. Mange av disse bøkene finnes som e-bøker i BookBites. Se gjennom anbefalingene og finn deg en bok å lese: 

Følg oss på Facebook

Her finner du oppdatert informasjon om våre tilbud og tjenester, digitale arrangementer og videoer med både boktips og fortellerstunder. Her kommer det også tips til krimbøker du kan lese i påsken, og en ønskereprise av vår egen påskekrim, «Mordet på Anton».  

Andre tilbud fra biblioteket

Det får også mange andre ting du kan gjøre på nett via biblioteket. Vil du lese aviser og tidsskrifter, finne digitale bildebøker, lytte til gratis musikk, eller kanskje se en helt gratis film?

Bibliotekarene lager fortellerstunder og boktips for både barn og voksne. Her blir det også påskekrim!

Karanteket

Her finner du digitale arrangement og tilbud fra bibliotek i hele landet.

 

Sist endret: 10.05.2020