Nytt dødsfall ved Covid-19 avdelingen på Langhus

8. desember døde en eldre person som var innlagt på kommunens korona-avdeling på Langhus bo- og servicesenter.

Dette er det fjerde dødsfallet tilknyttet utbruddet på Solborg.

- Mine varmeste tanker går til de nærmeste pårørende, sier ordfører Hanne Opdan.

- Dette minner oss igjen på hvor hardt denne pandemien rammer så mange. Mine tanker går også til ansatte ved Solborg, som opplever å miste flere pasienter i løpet av kort tid til Covid-19, sier Opdan.

Triste dager på Solborg

Konstituert virksomhetsleder ved Solborg Anne Misje, forteller at mange påvirkes av nok et dødsfall på Solborg.

-Vi er alle sterkt preget av situasjonen. Vi har mistet fire av våre beboere av korona. Vi forsøker så godt vi kan å ta vare på hverandre og pårørende, men dette er en ekstremsituasjon og vi kan ikke si noe annet enn at dette er krevende, sier hun.

- Vår medfølelse og våre tanker går til alle som har mistet en av sine av Covid-19 på Solborg, sier Misje.

Syvende dødsfallet av Covid-19

Dødsfallet er det fjerde dødsfallet ved avdelingen og blant de smittede beboerne ved Solborg. Dette er det syvende dødsfallet i Nordre Follo kommune som følge av Covid-19. Solborg bo og aktiviseringssenter har 25 smittede tilknyttet utbruddet, hvor fire beboere er døde. 15 av de smittede i utbruddet er ansatte. Det er ikke påvist nye smittetilfeller ved Solborg siden 1. desember.

Solborg bo- og aktiviseringssenter har åpnet for pårørende, men med samme smittevernregler som før. Også Dagsenteret er åpent for brukere igjen nå.

Sist endret: 09.12.2020