Nytt dødsfall ved Covid-19 avdelingen på Langhus

Tidlig morgen 2. desember døde en eldre person som var innlagt ved kommunens korona-avdeling ved Langhus bo og servicesenter.

Dette er det andre dødsfallet tilknyttet utbruddet ved Solborg.

-Mine varmeste tanker går til de nærmeste pårørende som nå har mistet en nær, sier ordfører Hanne Opdan. Dette er nok en gang en uhyggelig og trist påminnelse om hvor viktig det er å følge smittevernregler i samfunnet, legger hun til.

Ordføreren understreker at ingen skal føle skyld eller skam rundt koronasmitte.
- Både ansatte og pårørende ved våre institusjoner gjør en stor innsats for å forebygge og forhindre smitte, sier Opdan.

Det femte dødsfallet i kommunen som følge av Covid-19

Dødsfallet er det andre dødsfallet ved avdelingen og blant de smittede beboerne ved Solborg. En eldre beboer ved Solborg døde av Covid-19 mandag 30. november. Dette er det femte dødsfallet i Nordre Follo kommune som følge av Covid-19.

Opplever kontroll på utbruddet

Solborg bo og aktiviseringssenter har nå 25 smittede tilknyttet utbruddet, hvor to beboere er døde. 15 av de smittede i utbruddet er ansatte.

-Det er svært trist at de aller mest sårbare i Nordre Follo nå er rammet og at pasienter og pårørende opplever den ytterste konsekvensen av smitten med Covid-19. Likevel opplever vi å ha kontroll på utbruddet fordi vi ikke nå har sett ytterligere smitte blant beboere ved Solborg bo- og aktiviseringssenter, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
– Vi ser at det å ha en egen korona-avdeling i kommunen hvor vi kan isolere og behandle smittede har vært viktig, legger hun til.

Tar vare på hverandre

Konstituert virksomhetsleder ved Solborg Anne Misje, sier det er triste dager ved Solborg om dagen.

-Vi er alle preget av situasjonen, samtidig som vi forsøker så godt vi kan å ta vare på hverandre og pårørende, sier hun.

Solborg bo og aktiviseringssenter er midlertidig stengt for besøk og for dagpasienter.

Sist endret: 08.12.2020