Tips til aktiviteter i juleferien

Julen gir gode muligheter for turer i skog og mark. Ønsker du heller å hygge deg innendørs, har biblioteket mye å tilby. Det er også mulig å besøke seniorsentrene og fritidsklubbene.
Barn og voksen på tur i skogen, og tenner bål

Mange turmuligheter

Det finnes mange muligheter i ditt nærmiljø. Sjekk kommunens digitale turkart, som gir en fullstendig oversikt over friluftslivmuligheter i kommunen. Her er også de minste stiene tegnet inn, så bruk muligheten til å utforske nye områder!  

Lysløyper

Ca. 33 km lysløyper ligger klare for bruk. Her er det flott å gå tur, og kommer det snø, kan du ta skiene fatt!  

Skiløyper

I vårt område er det ca. 250 km rødmerkede skiløyper, hvorav 170 km blir preparert av Skiforeningen.  

Bålplasser

I skogen er det hundrevis av store og små rasteplasser/ 
bålplasser. Det er en fordel om du tar med ved selv. Enkelte steder er det bålpanner, for eksempel ved Bukkestitjern, Tømmeråsen, Tretjern, Møllerenga og Gjersenga.

Toppturer

Ønsker du å besøke ett eller flere av fire utsiktstårn i vårt nærområde? Du finner dem på Grønliåsen, Hjellsåsen, Kjerringhøgda og Mjærskaukollen. Alle er verdt et besøk! Ellers har kommunen mange flotte åser med utsikt, for eksempel Tømmeråsen, Langåsen, Kantoråsen og Kruttmølleåsen.  

Sykkelturer

Stisykling har blitt meget populært og kommunen har egne foreninger og mange flotte turforslag. Gjennom kommunen går også den Nasjonale sykkelveirute 7- Pilgrimsruta fra Halden til Trondheim. I tillegg kommer lokale sykkelruter.

Golfbanen – et snøsikkert sted

På Østre Greverud er snøproduksjonen godt i gang, så her blir det mulighet for vinteraktiviteter for små og store.  

Skøytebaner i marka

Med forbehold om trygg is har vi flere populære skøytevann i kommunen, for eksempel Langen, Bråtetjern, Svartoren, Syverudtjern og Bindingsvann. Flere av vannene har tilrettelagte skøytebaner. Langen tur/retur fra Bru er ett eksempel, en tur på nærmere to mil. Syverudtjern er en annen mulighet. Her kan du også låne skøyter. Merk at all ferdsel på islagte vann foregår på eget ansvar!  

Isfiske

Så snart isen legger seg kommer de første isfiskerne på vannet, men sjekk isen før du våger deg utpå! Mye god matfisk ligger og venter i kommunens 40 fiskevann. I Østmarka er det også ørret, men her trenger du fiskekort.   

Flere tips?  

Se tips og inspirasjon for mørketida på norskfriluftsliv.no

Lån utstyr i BUA!

Vil du ut på isen, gli langs ei skiløype, sove ute i vinternatten eller suse nedover slalåmbakken? BUA er åpen for utlån, både i Ski og på Kolben. Lån langrennsski, skøyter, telt og liggeunderlag, hockeyutstyr og mye annet vinterutstyr. I BUA Kolben kan du også låne slalåmski og snowboard – og verktøy, for deg som vil ordne litt hjemme i jula.

Besøk biblioteket  

Bibliotekene i Ski og Kolben holder åpent alle hverdager i julen.   

Åpningstider 

  • Onsdag 23.12: Kl. 10.00-16.00     
  • Mandag 28.12: Kl 10.00-14.00      
  • Tirsdag 29.12: Kl. 10.00-14.00      
  • Onsdag 30.12: Kl. 10.00-14.00

Stengt følgende dager:    

  • Julaften, 1. og 2. juledag  
  • Nyttårsaften 31.12 og 1. nyttårsdag 01.01.21 
  • Lørdag 02.01.21

Bøker kan du levere hele døgnet. Bruk innleveringsboksene ved inngangen til Kolben og i kinofoajeen på Ski, i åpningstiden til Ski storsenter.

Utstilling

Du kan se Kolbotn Maleklubbs førjulsutstilling i Kolben galleri i åpningstiden.

Reis der du er

Siden vi må holde oss mye hjemme denne julen, kan du finne både spennende reiser og godt selskap i bøker. Tilbring jula i selskap med Bukkene Bruse, Ronja Røverdatter, Gutta i trehuset, Harry Hole, de sju D’Aplièse-søstrene, Hekne-slekta i Gudbrandsdalen eller en annen av de flere tusen karakterene du treffer i bøkene våre!  

Bøker til inspirasjon

Trenger familien ideer til ting å finne på, har biblioteket kokebøker, julebøker, quizbøker og aktivitetsbøker av alle slag. Her finner du også bøker om strikking og andre formingsaktiviteter.   

Filmer og lydbøker

På biblioteket kan du også låne klassiske julefilmer, årets nye filmer og mange andre fine DVD-er. Her finner du også lydbøker.    

Lån bøker hjemmefra

Rekker du ikke åpningstidene i romjula, eller er du på hytta? Husk at du også kan låne e-bøker! I appen Bookbites finner du norske e-bøker og lydbøker, mens Libby-appen har engelske e-bøker og lydbøker for både store og små. Alt du trenger for å få tilgang er lånekortnummer og PIN-kode.  

Er du i karantene, eller ikke kan komme til biblioteket av andre grunner? Ta kontakt med oss på telefon eller e-post, så ordner vi med hjemlevering av bøker.

Senior fritid

Kolbotn seniorsenter, Toppenhaug seniorsenter og Kirkeveien cafe og aktivitetssenter holder åpent  til og med 23. desember. Her er det mulig å kjøpe kaffe, vafler og middag. Sentrene holder stengt i romjulen, men åpner igjen tirsdag 5. januar.  

Fritidsklubbene

Fritidsklubbene kommer med sine tilbud i løpet av uke 51. Følg med i sosiale medier. 

Tånråsen fritidssenter har lagt ut noen aktiviteter her: 

Påmelding til aktiviteter

Alternativ jul

Oppegård Røde Kors åpner for besøk av alle som ønsker det på årets mørkeste dag, mandag 21. desember.

De fyrer opp bålpannen og du kan komme innom for gløgg, kaffe og en uformell prat mellom kl. 17.00 og 20.00 ved Røde Kors-huset på Kolbotn i Holteveien 2.

Arrangementet er utendørs i henhold til smitteverntiltakene og regler om fysisk avstand.

 

Sist endret: 18.12.2020