Nytt digitalt turkart tilgjengelig

Aktivitetstilbudet i Nordre Follo er stengt, men skogen og friluftslivet er åpent. Her finner du et nytt digitalt turkart som viser deg vei ut i det fri.
Et skjermbilde av det digitale turkartet

For at dere skal finne de lokale stiene, og samtidig unngå de mest besøkte turmålene, har Nordre Follo kommune nå lansert - litt tidligere enn planlagt - et nytt digitalt turkart. Kartet fungerer på både mobil, nettbrett og pc.

Kartet har svært mange muligheter. Her er det bare å leke seg!

Det nye digitale turkartet for Nordre Follo finner du her.

Flere oppmerkede stier og nyttige opplysninger

Det digitale turkartet inneholder langt flere muligheter enn papirutgaven. I det digitale turkartet finner du beskrivelse av opp mot 100 turmål, mange bilder, sti- og løypeopplysninger, muligheter for bruk av rullestoler i utmarka, fiskemuligheter med mer.

På dette kartet er også langt flere stier tegnet inn, og det er bare å zoome inn der du ønsker. De mest populære turmålene i normaltider er godt avmerket, slik at du nå kan unngå disse.  

Finner du nye, spennende turmål? Tips oss gjerne!

Når vi nå oppfordrer befolkningen til å ta helsebringende turer i skog og mark på små stier og utenom de mest populære turmålene, vil sannsynligvis mange nye idylliske steder og lokale turmål bli oppdaget av lokale eventyrere i alle aldre.

Kommunen ønsker tilbakemelding om og gjerne bilder fra slike områder til fremtidig bruk. Tips oss om slike steder enten inne i det digitale turkartet, eller via e-post til postmottak@nordrefollo.kommune.no

Tips på turen

De strenge karantenebestemmelsene og folkehelseråd fra myndighetene er ikke til hinder for en tur til skogs – men her bør man ta visse hensyn: 

  • Ikke oppsøk de mest benyttede og populære turstiene
  • Ikke oppsøk de mest populære turmålene
  • Turgåere oppfordres til å starte turen hjemmefra, og ikke oppsøke overfylte utfartsparkeringer
  • Hold større avstand enn vanlig når du møter folk ute i skogen
  • Ta rastepausen på et sted der du/din familie kan være for dere selv – det er god plass. Ta med sitteunderlag som kan brukes over alt – du trenger ikke benker og tilrettelagte rasteplasser med mye folk
  • Vær forsiktig så ingen skader seg på skogturen, vårt helsevesen og redningsmannskap har nok å gjøre fra før
  • Brannvesenet fraråder opptenning av bål i disse tider av hensyn til beredskapen, og det er generelt bålforbud fra 15. april
  • Ta med hjem eventuelt avfall fra turen deres

Vi oppforderer deg til å starte turen hjemmefra, og ikke oppsøke overfylte utfartsparkeringer.

God tur til skogs i Nordre Follo!

Sist endret: 10.05.2020