Sykehjemmene tar fortsatt imot besøk

Det betyr ikke at vi er tilbake til normalen. Smitten øker fra dag til dag, og det er svært viktig å beskytte folk i risikogrupper. Vi har laget noen besøksregler som gjelder for alle sykehjemmene i kommunen.

Det er viktig at alle tar ansvar for å beskytte beboerne våre, slik at vi kan unngå å få smitte inn på sykehjemmene.

Besøksregler på sykehjem

Våre sykehjem er åpne for besøkende, men alle må følge besøksreglene.

Alle sykehjem følger de generelle besøksreglene. Sjekk ditt eget sykehjem for regler om tidspunkter og varsling av besøk. Du finner listen over sykehjem nederst i teksten.

Du kan ikke komme på besøk hvis du

• er syk
  • har vært utenfor Norge de siste ti dagene
  • er i hjemmekarantene eller har vært i nærkontakt med noen som har fått påvist Covid-19

Alle besøkende skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved hvert besøk.

Det er mulig å komme på besøk hverdager, kvelder og helger.

Før besøket

• Vi anbefaler at besøk foregår utendørs så langt det lar seg gjøre.
  • For besøk ute skal alle holde minst en meter avstand, og følge smittevernrådene.
  • Besøk inne skal skje på pasientens rom. Maks antall besøkende er 2 personer. Alle må holde minst én meter avstand og følge smittevernrådene.

Under besøket

• Du må desinfisere hendene når du kommer, også hvis du skal besøke noen utendørs.
  • Du skal gå direkte til og fra besøket ditt, og ikke oppholde deg i fellesarealer.
  • En meters avstand beskytter bedre enn munnbind! Besøkende trenger derfor ikke å bruke munnbind.
  • Du skal holde minst én meters avstand til den du besøker, ansatte og andre pasienter/beboere.
  • Du kan ha med gaver, blomster og lignende, men sørg for at du alltid har rene hender når du håndterer dem.
  • Hvis du har med mat, skal alle vaske eller desinfisere hendene før dere spiser.
  • Du kan bruke pasienten/beboerens toalett eller et merket toalett når du er på besøk.

Etter besøket

• Desinfiser hendene når du forlater rommet.
  • Hvis du får påvist Covid-19 etter besøket, må du opplyse om at du har vært på besøk som en del av smittesporingen. Kontakt også sykehjemmet du har besøkt så raskt som mulig og informer om dette.

Hvis situasjonen endrer seg

Vi innfører midlertidig besøksforbud hvis det er smitteutbrudd på sykehjemmet du skal besøke.

Egne avtaler gjøres med pårørende til pasienter som går mot livets slutt.

Sjekk reglene for ditt sykehjem

Alle sykehjemmene har noen egne regler om tidspunkter og varsling om besøk som du må sjekke i tillegg:

Bjørkås sykehjem
Finstadtunet sykehjem