Nytt smittetilfelle ved Hebekk skole

Sent fredag kveld 16. oktober ble det meldt et nytt påvist tilfelle ved skolen.

Den smittede er blant de 52 personene som allerede er satt i karantene og var derfor et forventet tilfelle. Det blir ikke satt flere personer i karantene som følge av tilfellet.

Tilrettelagt for at alle i karantene testes

Det er til sammen seks smittetilfeller tilknyttet det lokale utbruddet ved skolen. Både ansatte, elever og andre personer tilknyttet utbruddet er i karantene.

Til nå er ikke alle som er satt i karantene testet, men det er tilrettelagt for at alle skal teste i løpet av helgen.

Ser ikke behov for å stenge skolen

Kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold sier at vi derfor må forvente at vi kan se flere smittetilfeller blant de som er i karantene.

– Dette er det første lokale utbruddet vi til nå har hatt ved en skole i Nordre Follo, men vi definerer det som et kontrollert utbrudd, hvor vi har kontroll på smittekjeden og personer i karantene. Vi ser ikke behov for å stenge skolen, sier Myhrvold.

Informasjon om koronasituasjonen i kommunen blir løpende oppdatert på nettsidene:

Oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Nordre Follo

Sist endret: 17.10.2020