Koronautbrudd ved Follo LMS trolig over

Det er ikke meldt om noen nye smittede i forbindelse med utbruddet ved Follo Lokalmedisinske Senter siden 22. september.

Kommuneoverlegen anser derfor det lokale utbruddet så godt som over. Hun tar likevel noen forbehold.

- Det er fortsatt noen dager igjen av karantenetiden til enkelte i forbindelse med utbruddet ved Follo Lokalmedisinske Senter. Det er ikke meldt noen nye tilfeller i relasjon til utbruddet siden 22. september, til tross for at mange er testet for andre gang, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold. Blant annet ble alle ansatte testet igjen forrige uke.

- Sjansen for at det kommer nye smittede nå, anser jeg som lav, sier Myhrvold. Etter denne uken vil jeg anse utbruddet som over, legger hun til.

Planlegger gradvis gjenåpning

Det planlegges nå for en gradvis åpning av den rammede avdelingen etter hvert som ansatte er tilbake fra karantene. Dette gjøres i fellesskap med de andre samarbeidskommunene for Follo Lokalmedisinske Senter, som i tillegg til Nordre Follo kommune er Enebakk, Frogn, Ås og Nesodden. Avdelingen kommunale akutte døgnplasser (KAD) og mottaksavdelingen har vært helt stengt siden de første smittetilfellene ble oppdaget.

Til sammen 11 personer ble smittet av korona i forbindelse med det lokale utbruddet. Fem ansatte og seks pasienter/pårørende.

Sist endret: 28.09.2020