Midlertidig justering i tiltaksnivå A

Fra 16. april får studenter i kommuner med strenge regionale tiltak komme tilbake til lesesalene. Blomsterbutikker under 250 kvadratmeter får også åpne dørene. Endringene gjelder fra midnatt, natt til 16. april.

Tiltaksnivå A, som er det strengeste regionale tiltaksnivået, skal normalt vare i to til tre uker. 20 kommuner i Viken, deriblant Nordre Follo, må ha dette tiltaksnivået betydelig lenger. Regjeringen ba derfor Helsedirektoratet og FHI om midlertidige justeringer i tiltaksnivå A.

Tilgang til lokaler på campus

Regjeringen åpner nå for at flere kan få tilgang til lokalene på universiteter, høyskoler og fagskoler hvis de testes jevnlig. Dette gjeder også leseler og biblioteker.

Blomsterbutikker

Blomsterbutikker under 250 kvadratmeter får også åpne dørene igjen hvis butikken i all hovedsak selger blomster med kort holdbarhet.

Gjennomgår tiltaksnivåene

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet jobber videre med en helhetlig gjennomgang og justering av alle tre regionale tiltaksnivåene (tiltaksnivå A, B og C).

Se pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet

Sist endret: 15.04.2021