Ny risikovurdering fra kommuneoverlegen

Nordre Follo kommune vurderes å være på nivå 2, kontroll med klynger. Skolene er bedt om å forberede oppstart på grønt nivå.

Les kommuneoverlegens nyeste risikovurdering for Covid-19-utbruddet her.

Antall registrerte smittede med Covid-19 stiger gradvis også denne uken i Nordre Follo. Dette er i tråd med utviklingen vi ser ellers i Oslo, Viken og i hele landet.

Det dreier seg hovedsakelig om Covid-19-smitte importert til kommunen i forbindelse med ferieturer, særlig til og fra utland, oftest med påfølgende smittespredning i husstanden. Smittetilfellene henger ikke sammen i større utbrudd. Vi må forvente noe økt importsmitte de kommende ukene etter hvert som innbyggere returnerer til kommunen fra ferieturer, skriver kommuneoverlegen i sin risikovurdering.

Det er et pågående utbrudd tilknyttet Bjørkås sykehjem med 5 smittede totalt. Foreløpig sekvensering viser at det dreier seg om utbrudd med Alfa-varianten av koronaviruset. Vi opplever å ha kontroll over situasjonen, og kommuneoverlegen forventer ikke ytterligere smittede.

Sist endret: 06.08.2021