Satser på naturen

Nordre Follo er fortsatt på 1. plass når det gjelder kriteriesettet «Satser på naturen» i Naturkampens kåring blant kommuner!

Vi kommer også på 13. plass blant Norges kommuner (opp fra 18. plass i fjor). Det er særlig vedtak om arealnøytralitet, naturmangfoldplan og relativt ny kommuneplan som trekker opp.

Naturkampen

Sabima er en naturvernorganisasjon som jobber for å ta vare på biologisk mangfold. De lanserte i fjor Naturkampen som er en rangering av Norske kommuner etter hvor gode de er til å ta vare på naturen sin. De har nå lansert Naturkampen for andre gang, Naturkampen 2.0.

Vedtak om arealnøytralitet

Ordføreren i Nordre Follo, Hanne Opdan var invitert til å snakke på seminaret som ble holdt 25. august.

- Vi tar naturkrisen på alvor. Derfor har vi blant annet vedtatt arealnøytralitet i kommunen, sa Opdan.

Les mer om Naturkampen

Sist endret: 27.08.2021