Første bekreftede omikron-tilfelle i Nordre Follo

Vi har fått bekreftet det første tilfellet av omikron-varianten av Covid-19 i Nordre Follo kommune. Vi må forvente flere tilfeller fremover da omikron er forventet å bli det dominerende Covid-19-viruset.

Den 1. desember kom nyheten om at det første tilfellet med omikron var bekreftet i Norge. Siden har det blitt avdekket stadig flere tilfeller og utbrudd med omikron. Per i dag er det ifølge FHI 33 bekreftede tilfeller og 182 mistenkte tilfeller med omikron i Norge.

Det er påvist omikron i de fleste av landets fylker.

FHI vurderer det som svært sannsynlig at omikron vil være dominerende i Norge i løpet av kort tid, og senest i januar 2022.

Relatert til utenlandsreise

På kvelden 8. desember fikk også Nordre Follo det første bekreftede tilfellet av omikron. Smitten relateres til utenlandsreise utenfor Europa, og personen som er smittet testet positivt 3.12. Smittesporingsteamet jobber nå med å kartlegge og følge opp nærkontakter.

Mistanke om utbrudd

Det er også mistanke om et utbrudd med omikron relatert til en privat bedrift som ligger i Nordre Follo kommune. Smitten spores til et opphold på Norefjell ski og spa. Det er ennå ikke bekreftet omikron hos de smittede i denne bedriften, men det er svært sannsynlig. Det er foreløpig 9 smittede i utbruddet, ingen av de smittede bor i Nordre Follo. Smittesporingsteamet er i kommunikasjon med bedriften og hjemkommunen til de smittede.

Må anta at omikron vil dominere

I tillegg til det ovennevnte har vi flere smittede hvor vi mistenker omikron, vi venter på bekreftende sekvenseringssvar. Vi forventer raskt økende antall omikron-tilfeller, og at varianten også vil være dominerende i Nordre Follo i løpet av kort tid.

Sist endret: 09.12.2021