Hjerteknapp for kontakt med helsesykepleier for alle elever

Denne uken ble hjerteknappen lansert på alle skolene våre. - Alle skulle hatt en hjerteknapp, sa ordfører Hanne Opdan da hun møtte elever ved Siggerud skole.
ordfører og elever

Hjerteknappen skal være en enkel måte for deg som er elev å komme i kontakt med en voksen hvis du har behov for å snakke med noen.

Ideen er jobbet frem av fagpersoner i Nordre Follo kommune, og er testet ut på to skoler før den nå ble tilgjengelig for alle elever via teams.

Idé som følge av pandemien

Ideen kom i forbindelse med at mange elever hadde hjemmeundervisning i forbindelse med pandemien, og det var behov for å sikre at man fanget opp elevenes behov for kontakt med helsesykepleier.

– Helsesykepleiere er tilgjengelige fysisk på skolen for elever og kan ringes til av foresatte som trenger råd og veiledning. Hjerteknappen er et supplement til dette, og vi tror den vil gjøre det enda enklere å ta kontakt, selv nå når skolene er i vanlig drift, sier helsesykepleier Ellen Cathrine Egge Jordheim, som leder apparatet «bak» hjerteknappen.

Kan være lite og stort

– Det trenger ikke være noe stort eller alvorlig som har skjedd for at du skal bruke knappen, sier Jordheim.
– Det kan være noe du lurer på eller du vil snakke med en voksen om, legger hun til.

Det er helsesykepleiere som elevene treffer for første samtale når de har trykket på hjerteknappen. De kan selv velge hvordan de vil bli kontaktet.

Alle skulle hatt en hjerteknapp

Ordføreren - Hanne Opdan markerte lanseringen ved å besøke Siggerud skole. Her fikk hun en demonstrasjon av hjerteknappen og snakke med tre ungdommer ved 8. trinn, Aurora, Luka og Vilde.

– Det er fint at det blir så enkelt å ta kontakt, sa ordføreren.

Hun er stolt over at det er fagpersoner i kommunen som har utviklet ideen.

– Etter å ha snakket med Aurora, Vilde og Luka er jeg overbevist om at det både er behov for hjerteknappen og at den vil bli brukt.

– Alle skulle hatt en hjerteknapp, sier Opdan.

Hjerteknappen er testet ut ved to skoler våren 2021, nå er den lansert ved alle skoler i Nordre Follo kommune.

Bilde: (f.v) Områdeleder for skole Katti Anker Teisberg, helsesykepleier Ellen Cathrine Egge Jordheim, Hanne Hammond- Moen ( utvikling), ordfører Hanne Opdan, Vilde, Luka og Aurora - og rektor ved Siggerud skole, Håkon Tangerud.

Sist endret: 03.12.2021