Regjeringen med råd for vinterferien

Det er tillatt å reise på hytte eller hotell, men følg alle gjeldende smittevernregler og begrens kontakt med andre mennesker. Det er en klar anbefaling om å ikke dra utenlands.

I uke 8 har skolene i mange kommuner vinterferie, også i Nordre Follo. Regjeringen kom i dag med råd og anbefalinger for vinterferien i år. Det er først og fremst at vi følger gjeldende regler om smittevern og omgås med færrest mulig personer.

Helseminister Bent Høie understreket at de generelle rådene alltid gjelder:

• Hold deg hjemme hvis du ikke er frisk
  • Test deg hvis du har symptomer
  • Vær forberedt på at regler kan endres raskt, både hjemme og dit du drar
  • Begrens sosial kontakt med andre personer
  • Vær mest mulig sammen utendørs
  • Husk på regelen om minst en meters avstand til andre

Hvis du reiser hjemmefra

• Det er tillatt å reise på hytte eller hotell i Norge, også utenfor hjemkommunen.
  • Sjekk reglene i kommunen du skal reise til – de kan være strengere enn der du bor.
  • Unngå kollektivtransport.
  • Gjør unna handelen i hjemkommunen din, slik at du ikke trenger å besøke butikker i kommunen du reiser til.
  • På hotell er det viktig å holde avstand til andre gjester og begrense oppholdstid i fellesarealer. Vær forberedt på at det kan bli karantene ved lokale utbrudd.
  • Alle bør også i vinterferien redusere antall mennesker man har kontakt med og helst møtes utendørs. De nasjonale anbefalingene om besøk hjemme gjelder også på hytter ol. Det vil si maks fem gjester, gitt at du kan holde en meters avstand.
  • Vi rådes til å begrense overnattingsbesøk. Personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom. Sørg for god hygiene og godt renhold hvis personer fra ulike husstander må dele bad.
  • Unngå så langt som mulig steder der mange mennesker er samlet, som serveringsteder, skistuer osv.

Dette gjelder i Nordre Follo

Nasjonale myndigheter har satt Nordre Follo kommune på tiltaksnivå D fram til og med 17. februar.

Dette innebærer blant annet at barnehager og skoler drives på «gult nivå». Det er tillatt med fritids- og idrettsaktiviteter for barn og ungdom. Treningssentre holder nå åpent, og det er tillatt å gjennomføre små arrangementer. Det er fortsatt skjenkestopp og bare enkelte butikker har lov til å holde åpent.

Se full oversikt over regler og retningslinjer.

Det er forventet at regjeringen vil komme med oppdaterte råd og regler før 17. februar. Kommunestyret i Nordre Follo har møte 17. februar og vil da ta stilling til eventuelle nye nasjonale retningslinjer og se på behovet for lokale tilpasninger.

Slik bestiller du test for koronavirus

Du kan enkelt bestille time til testing på nett eller ringe til koronatelefonen.

Her finner du informasjon om hvordan du bestiller time:
Testing for koronavirus

Sist endret: 16.02.2021