Barnehager og skoler stengt ut uken

Kommunen har et pågående utbrudd av virusmutasjon fra Storbritania og smittesituasjonen er fortsatt uavklart. Formannskapet har derfor vedtatt å stenge barnehager og skoler til og med fredag 29. januar.

Husk at råd og regler om smittevern endres ofte. Se alltid oppdatert informasjon om gjeldende regler her: Råd og regler i Nordre Follo

Kommunen opprettholder tilbud til sårbare barn, og barn med foreldre som jobber i samfunnskritiske funksjoner. Skoleelever får digital hjemmeundervisning de dagene skolene er stengt.

Smitteverntiltak i Nordre Follo

Den lokale forskriften om smitteverntiltak i Nordre Follo kommune gjelder til og med søndag 31. januar. Etter dette gjelder den nasjonale forskriften, som regjeringen la fram 24. januar.

Tiltakene i den lokale forskriften er strengere enn den nasjonale forskriften på enkelte punkter. Følgende utsalgssteder i Nordre Follo kommune skal derfor være stengt til og med 31. januar:

• Kiosker og butikker som selger helsekost
  • Utsalgssteder for dyrefôr og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr
  • Bandasjister
  • Optikere
  • Vinmonopol
  • Salgsvirksomhet til landbruk og dyreproduksjon
  • Lager- og grossistdelen i byggvareforretninger som selger til håndverksvirksomhet og lignende
  • Butikker kan ikke holde åpent for å hente forhåndsbetalte bestilte varer
  • Serveringssteder på hoteller må også være stengt.

Sist endret: 04.02.2021