Ett tilfelle av mutert koronavirus

Den britiske varianten av koronaviruset er påvist i Nordre Follo kommune. Det muterte viruset antas å være mer smittsomt enn det opprinnelige viruset.

Smitten er funnet hos en person og er knyttet til direkte innreise fra Storbritannia. Vanlige prosedyrer, testing og karantene er fulgt. En person er definert som nærkontakt, men er testet negativt.

Ikke mistanke om videre spredning

-Det er derfor ikke mistanke nå om videre spredning, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold. Hun legger til at det ikke er overraskende at vi nå ser denne varianten av koronaviruset.

-Det er nå 7 tilfeller av det muterte viruset i Viken Fylkeskommune. FHI skriver i sin siste risikorapport at det er stor risiko for at denne varianten vil spre seg til og i Norge. Strategien er å bremse denne utviklingen. Det er dette vi jobber med nå, sier Johnsen Myhrvold.

Fortsatt fullt fokus på smittevern

Hun mener innbyggere i Nordre Follo kommune ikke trenger å bekymre seg mer eller gjøre andre smitteverntiltak enn de allerede gjør.

-Hold deg hjemme hvis du er syk, ha lav terskel for å teste deg, hold god avstand til andre, ha god håndhygiene – og følge råd fra helsemyndighetene. Det er det viktigste du kan gjøre som enkeltperson, understreker Myhrvold.

Hun legger til at det ikke er noe grunn til å gjøre mer enn det regler og anbefalinger sier, men at tilfellet med mutert virus er en viktig påminner om at vi alle må fortsette å ha fokus på smittevern.

Sist endret: 21.01.2021