Om mutert virus på 12 språk

Våre frivillige smittevernambassadører i kvinnenettverket, har oversatt viktig informasjon om hvordan det muterte viruset skal håndteres på sitt språk. Oppdatert med fire nye språk, blant annet polsk, urdu, spansk og italiensk.

Takk til våre smittevernambassadører som er en del av kvinnenettverket. De frivillige kvinnene har oversatt teksten nedenfor til sitt språk.

Kvinnenettverket ledes av Frivilligsentralene i Nordre Follo, Follo Soroptimistklubb, Oppegård Røde Kors, Oppegård og Ski sanitetsforening.

Disse videoklippene er lastet opp på Nordre Follo YouTube-kanal:

Dette er teksten som er oversatt

Mitt navn er……………………………..

Jeg er smittevernambassadør i Nordre Follo. Nordre Follo har de siste dagene fått påvist flere tilfeller av det muterte viruset fra Storbritania som er veldig smittsomt.

Kommunen har derfor stengt ned det meste i Nordre Follo, for at ikke flere skal bli smittet. Matbutikker, apotek og bensinstasjoner holder fortsatt åpent.

Du kan også få akutt hjelp fra legevakt, brann og politi.

Har du time hos frisør, fysioterapeut, optiker eller veterinær kan dette gjennomføres med munnbind og avstand. Det viktigste du kan gjøre er å holde deg i ro hjemme, og ikke dra utenfor Nordre Follo.

Vær sammen med de du bor sammen med. Du kan inntil videre ikke ha besøk av verken barn eller voksne, og heller ikke gå på besøk.

Hvis du går ut for å handle, eller tar deg en tur i nærmiljøet:

• Hold 2 meter avstand til andre
  • Bruk munnbind på offentlig sted og i butikken
  • Vask hendene ofte
  • Bruk antiback

Covid-19 kan ramme alle.

Myndighetene strammer nå inn skikkelig, i håp om å unngå at dette skal vare lenge og at vi skal komme i en veldig vanskelig situasjon.

Følg med på nyhetsoppdateringer. Hjelp til å stoppe smittespredningen, følg myndighetenes råd.

Sist endret: 04.02.2021