Sterkt bekymret for smitteutviklingen i Nordre Follo

Kommuneoverlegen forventer at alle innbyggere følger regjeringens råd om å unngå sosiale besøk og utsette innendørs fritids-, idretts-, og kulturaktiviteter til etter 19. januar.

Det er økt smitte av Covid-19 i Nordre Follo, flere tilfeller av ukjent smittevei, et smitteutbrudd på Langhus bo- og rehabiliteringssenter og et stort smitteutbrudd blant ungdommer i kommunen.

- Det er viktig å understreke at utviklingen er svært alvorlig. Vi har nå et stort utbrudd tilknyttet Roald Amundsen videregående skole og vi har mange tilfeller der vi ikke klarer å finne ut hvor folk har blitt smittet. Dette øker risikoen for at smitten kan spre seg videre. Det er svært viktig at alle følger regjeringens sterke anbefalinger om å begrense aktiviteter og besøk innendørs de neste to ukene, sier kommuneoverlege Kerstin Myhrvold.

Hun understreker at dette ikke er tiden for å forsøke å finne smutthull i reglene. Situasjonen er høyst usikker og dermed alvorlig, og hovedbudskapet er at alle nå begrenser all sosial aktivitet og samvær.

- Vi er nå i gang med vaksinering av beboere på sykehjem og prioritert helsepersonell. Det er spesielt viktig at smitten ikke kommer inn på disse virksomhetene, da får vi ikke satt dose nummer to til korrekt tid og det vil være meget uheldig for vaksineringen, sier Myhrvold.

Se råd og regler i Nordre Follo kommune

Sist endret: 12.01.2021