Nordre Follo får mange vaksiner

Kommunen har fått beskjed fra FHI om forventet levering av vaksinedoser i sommer. Der ser ut til at vi kan tilby hele den voksne befolkningen vaksine i juli.

Det vurderes derfor ikke nødvendig å prioritere ansatte i skole, SFO og barnehage, da de vil få tilbud om første dose vaksine gjennom det ordinære programmet i god tid før semesterstart til høsten. Andre dose blir gitt 12 uker etter første dose.

FHI sier følgende om forventet levering av doser i juli:

I uke 27 (5.-11. juli) vil Nordre Follo få 3778 doser.
I uke 28 (12.-18. juli) vil Nordre Follo få 4124 doser.
I uke 29 (19.-25. juli) vil Nordre Follo få 2226 doser.

Hvis leveransene fra Folkehelseinstituttet kommer som planlagt, vil alle voksne født i 2003 og tidligere, få første dose vaksine i løpet av uke 29. Det er 12 ukers intervall mellom dose 1 og dose 2.

Ansatte som bor i andre kommuner, skal få vaksine i sin hjemkommune. De fleste kommunene rundt Nordre Follo har også fått flere doser, slik at de langt fleste ansatte som bor i nabokommuner vil få tilbud om vaksine i løpet av sommeren.

Alle innbyggere i Nordre Follo må registrere seg i helseboka på denne lenken for å bli kalt inn til vaksinering.

Se oversikt over hvilke grupper vi vaksinerer her.

Sist endret: 28.06.2021