Nye strenge nasjonale tiltak

På dagens pressekonferanse fra regjeringen innfører de nye strenge nasjonale tiltak.

For å hindre at smitten skal spre seg til områder i landet med lite smitte, innfører regjeringen etter råd fra Helsedirektoratet og FHI strengere nasjonale tiltak.

Tiltakene trer i kraft fra midnatt, natt til torsdag 25. mars og gjelder inntil videre. Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

En viktig anbefaling:

• Én-meteren blir nå til to-meteren. De som du hittil har holdt minst én meters avstand til, må du fra nå av holde minst to meters avstand til.

Se Regjeringens nye nasjonale tiltak

Nordre Follo har allerede innført strenge regionale tiltak (Viken).

500 millioner kroner til bedrifter som blir rammet

I pressemeldingen står det følgende: "- Vi vet at disse tiltakene igjen vil ramme arbeidsplasser, spesielt i hotell- og restaurantnæringen. Derfor kommer regjeringen i revidert nasjonalbudsjett til å øke den eksisterende kommunale ordningen for å kompensere bedrifter som er rammet med 500 millioner kroner.

Dette kommer på toppen av de 750 millioner kronene som står igjen i ordningen."

Sist endret: 24.03.2021