Egenberedskapsuka 2021

Har du alt du trenger for å klare deg selv i minst tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte? Se konkrete råd og bli en del av Norges beredskap!

1. november starter en landsdekkende kampanjeuke om egenberedskap. Målet er å øke folks kunnskap så flere gjør fornuftige forberedelser.   

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har laget konkrete råd, som du kan lese på sikkehverdag.no. Her finner du blant annet forslag til et beredskapslager for å klare seg hjemme i minst tre døgn. 

Hvorfor egenberedskapsråd nå? 

Flere forhold gjør at egenberedskap er viktig, og ekstremvær er blant de viktigste. Ekstremvær kan føre til at strøm, vann og mobilnett er borte i lengre tid. I tillegg bor vi i et av verdens tryggeste og mest stabile land og er vant til at det meste fungerer som det skal.  

Du er en del av Norges beredskap 

Selv om vi lever i et trygt land, kan det oppstå uønskede hendelserr og situasjoner der mange trenger hjelp. Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en del av Norges beredskap.   

Mer informasjon

Sist endret: 01.11.2021