Tid for influensavaksine

Influensasesongen nærmer seg og fra uke 41 tilbyr kommunens fastleger influensavaksine. Folkehelseinstituttet anbefaler spesielt personer i risikogruppene å vaksinere seg i år.

Norge har hatt lite influensa de to siste årene, noe som øker sjansen før at flere blir syke i år. Vi vet også at ca. 1,6 millioner nordmenn tilhører grupper med økt risiko for alvorlig influensasykdom.

Kontakt fastlegen

- Kommunen ønsker god vaksinasjonsdekning og oppfordrer alle i risikogruppene til å kontakte fastlegen for å avtale tid for vaksine så snart som mulig, sier kommuneoverlege Monica Viksaas Biermann. På grunn av stor pågang kan det være lurt å ta kontakt digitalt.

Biermann minner også om at det skal gå minst en uke mellom influensavaksine og koronavaksine, og at dette er to helt forskjellige vaksiner som beskytter for ulike sykdommer.

Dette er risikogruppene

• Personer over 65 år.
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem.
  • Barn, unge og voksne med ulike kroniske sykdommer.
  • Personer med kroppsmasseindeks over 40.
  • Gravide i 2. og 3. trimester.
  • Prematurt fødte barn, spesielt barn født før uke 32 i svangerskapet, fra 6 måneder til fem år.
  • Helsepersonell og andre ansatte i helse- og omsorgstjenesten med pasientkontakt.
  • Husstandskontakter til personer med nedsatt immunforsvar.
  • Svinerøktere og personer med jevnlig kontakt med levende griser.

Mer informasjon

Les mer om influensavaksine på nettsiden til FHI. Her finner du blant annet en oversikt over hvilke kroniske sykdommer som tilhører risikogruppen.

Personer utenfor målgruppene kan ta kontakt med fastlegen eller et apotek hvis de ønsker vaksine.

Influensavaksine - FHI

Sist endret: 14.10.2021