Ordføreren tråkket i gang mobilitetsuka

Mobilitetsuka er i gang. Ordfører Hanne Opdan markerte det med å teste tandemsykkel for første gang.

- Jeg er veldig glad i å sykle. Men dette var litt uvant, ler ordføreren når hun tester BUAs tandemsykkel utenfor rådhuset. På sykkelen har hun med seg Christina Blumentrath, som er ansvarlig for mobilitetsuka i Nordre Follo.

- Det var ikke så enkelt å være passasjer, for jeg har så lange bein. Det andre setet på sykkelen passer nok aller best for barn, sier Blumentrath.

Denne uken markeres Europeisk mobilitetsuke hvor årets tema er bærekraftig transport, med slagordet «Hold deg frisk. Reis bærekraftig!»

Elsykkel og elbil

Ordføreren kan fortelle at hun ofte bruker elsykkelen sin.

- Jeg bruker sykkelen når jeg skal i butikken, eller har småærend. Jeg sykler også fra Langhus til Ski sentrum for eksempel i helgene, men i hverdagen bruker jeg el-bil fordi jeg har så mange møter ulike steder i kommunen. Og gjerne med kort tid imellom, sier Opdan.

Hun legger til at hun i sommer gjerne brukte sykkelen til badeplasser og andre steder.

Christina Blumentrath har full forståelse for at det er mer hensiktsmessig for ordfører å bruke bilen i hverdagen, men synes det er flott at hun både bruker el-sykkel og har el-bil.

- Vi voksne er viktige for å skape sykkelglede hos barn, og da er det viktig at vi også selv bruker sykkelen når vi kan.

Ordføreren forteller at hun også skal sykle til vinteren.

– I fjor jul fikk jeg vinterhansker og varmesete til sykkelen og i år ønsker jeg meg piggdekk til sykkelen. Så jeg håper mannen min leser denne artikkelen, smiler ordføreren.

Du kan låne utstyr på BUA

Opdan oppfordrer alle innbyggere til å låne sykler, sykkelutstyr og annet utstyr gjennom utlånsordningen på BUA, som du finner på biblioteket på Kolbotn, biblioteket i Ski og på Puls på Langhus.

- Det er en super ordning hvor man kan låne alt fra denne tandemsykkelen til skateboard, kano og ski, sier Hanne Opdan.

Nordre Follo kommune inngikk nylig en tilleggsavtale til byvekstavtalen om bærekraftig transport. Dette betyr mye for utvikling og satsning på bærekraftig transport i Nordre Follo og hele Follo-regionen.

Transport og reiser i Nordre Follo

• Transport er den desidert største kilden til klimagassutslipp i vår kommune.
  • I Nordre Follo kommune var det ved årsskiftet 2020/2021 registrert 28.034 personbiler. Det er et snitt på 0,47 biler per innbygger.
  • Ved årsskiftet 2020/2021 var det registrert 5 297 el-personbiler i Nordre Follo, det vil si omtrent 19 prosent av alle personbilene i kommunen.
  • 57,7 prosent av det totale antall reiser som gjøres i Follo skjer med bil.

Sist endret: 21.09.2021