Fraråder folk og dyr å bade i Kolbotnvannet

Det er sannsynlig at det allerede er vekst av cyanobakterier i Kolbotnvannet. Vi fraråder derfor å bade eller å la dyr svømme i innsjøen frem til vi har fått svar på en vannprøve som blir tatt 9. mai.

Kommunen begynner å ta vannprøver av Kolbotnvannet 9. mai i år for analysere vannet for eventuelle cyanobakterier og algegift. Dette gjør vi hvert år gjennom sommersesongen.

Fordi det har vært en lengre periode med penvær er det sannsynlig at det allerede er vekst av cyanobakterier i innsjøen.

Vi vil derfor fraråde å bade eller å la dyr svømme i innsjøen inntil vi har fått svaret på vannprøven som tas 9. mai. Svar på prøven ventes i løpet av en uke etter at den er tatt, og svaret vil bli lagt ut på kommunens nettside om vassdrag og vannmiljø.

Sist endret: 16.05.2022