Informasjon om grevling i tettbygde strøk

Vi får hvert år henvendelser fra innbyggere som har opplevd det de beskriver som uønskede møter med ville dyr i tettbygde strøk, deriblant grevling.

Mange lurer på om det kan være noe galt siden de er såpass nærgående og oppsøker områder med mennesker og kjæledyr, men de fleste ville dyr som trekker mot urbane strøk er rett og slett på leting etter mat. Det gjelder også grevlingen.

Grevlingen er svært tilpasningsdyktig og kan leve i ulike naturtyper. I Nordre Follo er grevling et vanlig innslag i bybildet og boligstrøk.

Grevling er ikke farlig for oss mennesker, og det er en myte at den biter til det knaser. Vi må alltid respektere den og holde god avstand, og en grevling med unger vil forsvare seg og sitt avkom.

Har du grevling i nærmiljøet eller hagen, og ønsker tips og råd om hvordan du kan forholde deg til den?
Les mer om dette på vår infoside om grevling i tettbygde strøk.

Sist endret: 05.04.2022