Backe skal bygge Langhus svømmehall

Ordfører Hanne Opdan og utvalgsleder Camilla Hille markerte sammen med entreprenør Backe at avtalen om byggingen av Langhus svømmehall er i boks.
Markering av kontrakt med entreprenør

Entreprenør Backe har spesialkompetanse på svømmehall, og har bygget flere kjente haller, som svømmehallen i Nannestad, Bamble og Flesberg.

Av andre større prosjekter de har stått bak er helikopterplassen ved Rygge flyplass og Nygård Handelshus i Ås kommune.

- At vi nå har skrevet kontrakt med entreprenør betyr at vi er et skritt nærmere bygging av Langhus svømmehall, som vi gleder oss veldig til at skal stå klar. Entreprenør Backe er et betryggende valg siden de har spesialkompetanse på svømmehall og har bygget flere store prosjekter, sier Opdan.

Betyr mye for oss

Sammen med utvalgsleder Camilla Hille og prosjektleder fra kommunen Øyvind Holene, markerte hun kontraktinngåelsen sammen med daglig leder Stein Håkon Glosli og prosjektleder Espen Rande fra Backe Østfold AS.

- Vi er veldig glade for å ha fått oppdraget, spesielt nå som bransjen er påvirket av blant annet krigen i Ukraina. Å få et offentlig prosjekt som skal i gang nå betyr mye for oss. Med den kompetansen vi i Backe har skal vi bygge en kjempegod hall til dere, lover daglig leder Stein Håkon Glosli.

Fokus på null feil

Han forteller at Backe har et uttalt mål for alle sine prosjekter; ingen skade på ansatte, levere uten feil og i tide.

– Å levere med null feil, er svært viktig for oss, legger han til.

Prosjektleder Øyvind Holene forteller at det var tre svært gode kandidater som konkurrerte om oppdraget. Til slutt falt valget på Backe.

-  Vi opplevde Nordre Follo kommune som profesjonelle i anbudsprosessen, sier Glosli.

Planlagt ferdig første halvår 2024

Utvalgsleder for oppvekst, idrett og kultur, Camilla Hille ser frem til byggestart og at hallen blir ferdig.

- Jeg gleder meg så veldig til at barn og unge i Nordre Follo kommune kan boltre seg i ny svømmehall på Langhus, sier hun.

Svømmehallen på Langhus er planlagt ferdigstilt for bruk første halvår i 2024.

Foto: Fra venstre: Prosjektleder i Nordre Follo kommune Øyvind Holene, prosjektleder fra Backe Espen Rand, ordfører Hanne Opdan, daglig leder i Backe Stein Håkon Glosli og utvalgsleder Camilla Hille.

Sist endret: 27.09.2022