Begrenset lys i lysløyper og idrettsanlegg

På grunn av de høye strømprisene vil lysløypene slukkes kl. 20. Skianlegget på golfbanen på Greverud og skøytebanene slukkes kl. 21.30.
lysløype om vinteren med snø

Kommunen har ekstraordinært høye utgifter til strøm og må spare der det er mulig. Mange tiltak har blitt satt i gang gjennom høsten.

Kommunestyret behandlet 7. desember en sak om strømsparing. De vedtok at følgende tiltak som allerede er innført, skal fortsette til og med 28. februar 2023:

• Lavere innetemperatur i rådhuset, andre kontorer og formålsbygg som skoler og barnehager
  • Slå av gatevarme
  • Senke av temperaturen i svømmebassengene
  • Stenge badstuer i svømmehallene
  • Oppfordre til å redusere bruken av tørkeskap i skoler og barnehager
  • Oppfordre til å redusere bruk av dusjer i kommunale anlegg

I tillegg vil kommunen nå begrense bruken av flomlys og lys:

• Alle lysløyper vil fra fredag 23. desember være tent fra kl. 16.30 til 20.00.
  • I skianlegget på golfbanen på Østre Greverud vil lysene være tent fra kl. 16.30 til 21.30
  • Følgende fem skøytebaner vil ha lys kl. 17.00-21.30: Siggerud idrettspark, kunstisflata Ski idrettspark, Sofiemyr idrettspark (ishockeybanen), Østre Greverud grusbane og Langhus idrettspark. De fleste andre skøytebaner har lokal belysning i en eller annen form som gatelys, lys på skoler ol.
  • Tiltakene vil gjelde hele vinteren.

Det vil også være svært begrenset med lys på kunstgressbanene frem til over nyttår.

- Tidspunktene er valgt for å prioritere å ha lys i de timene da anleggene blir mest brukt og spesielt tidene da barn og unge bruker dem. Vi oppfordrer folk til å ta med hodelykt hvis de vil ta en senere kveldstur, sier Per Kristiansen i Vei og park-avdelingen.

Tiltakene er i tråd med det kommunestyret vedtok 7. desember.

Vi har laget 20 skøytebaner

Det er lagt is på 20 steder rundt om i kommunen og de vil bli vedlikeholdt gjennom jula. Vi gjør oppmerksom på at det er de samme mannskapene som måker skøytebanene og veiene, og veiene blir prioritert først. Det kan derfor gå noe tid fra det har snødd til vi får måkt banene.

Her er det skøytebaner:

• Greverud skole
  • Langhus skole
  • Tårnåsen skole
  • Vassbonn skole
  • Østli skole
  • Kolbotn skole
  • Ingieråsen skole
  • Bøleråsen skole
  • Vevelstad skole
  • Siggerud idrettspark
  • Kunstisflata Ski idrettspark