Havreprisen til Nordre Follo kommune

Ikke bare har vi havreaks i kommunevåpenet vårt, vi er også selvforsynt med havre og har nullvisjon for tap av matjord. Norsk Havreforening og Felleskjøpet valgte Nordre Follo kommune da havreprisen skulle deles ut.
Ordfører Hanne Opdan mottok havreprisen fra Norsk Havreforening og Felleskjøpet

Ordfører Hanne Opdan tok i mot prisen på vegne av kommunen. Premien var et vakkert foto, vinnerbildet av Felleskjøpets fotokonkurranse. Prisen fikk Nordre Follo for bruk av havreakset i kommunevåpenet.

Selvforsynt med havre

Leder for Norsk Havreforening Asmund Bjørnstad delte ut prisen til ordfører Hanne Opdan.

- Havren er en underkjent art, som gjennom historien har betydd mye for Norge. I tillegg til å ha unike helsebringende egenskaper er havre en smakfull og kjærkommen kornsort både for mennesker og dyr, sa Bjørnstad. - Her i kommunen produseres nok havre til å gi alle innbyggere en porsjon havregrøt hver dag. Så dere er selvforsynt med havre, sa Bjørnstad. Han fremførte diktet «Jeg er havren» for ordføreren ved overrekkelsen.

Nullvisjon for tap av matjord

Ordføreren synes det var flott at Nordre Follo fikk prisen.

- Det er fint at kommunevåpenet vårt kan symbolisere noe som både forteller noe om historikk og nåtid. For oss er det viktig å ta vare på matjorda og matproduksjonen. Vi er er en av de første kommunene i landet med krav til arealnøytralitet og som har en nullvisjon for tap av matjord, sa Opdan.

- Og lite er så vakkert som å se vinden som blåser over en havreåker, noe det er mange av her i kommunen, sa ordføreren.

Sist endret: 10.01.2022