Arrangementer i forbindelse med Roald Amundsens 150-års jubileum

I forbindelse med markeringen av Roald Amundsens 150-års jubileum holdes det flere arrangement både i bursdagsuken 11.-17. juli - og senere i sommer og høst.

Follo Museum feirer Amundsens 150-års jubileum med en rekke arrangementer 11-17 juli. Guidet tur i Roald Amundsens hjem Uranienborg, filmfremvisning på Svartskog kolonial, lansering av Amundsens private dagbok, i tillegg til galleriåpning, Amundsen-is og en festdag med kake.

Se full oversikt:

Arrangement Roald Amundsen 150 år

Roald Amundsen-marsj

Oppegård historielag og idrettslinjen på Roald Amundsen VGS arrangerer en Roald Amundsen-marsj i området Sofiemyr – Kolbotn sentrum. Det blir stands, drikke underveis, quiz og diplom for deltakelse.

Tid: Lørdag 17. september

Gratisarrangement

«Hurra for Amundsen» - kabaret om Roald Amundsen

Den lokale musikeren Tone Holthe med ensemble vil fremføre et syngespill/kabaret om Roald Amundsen ved ulike arrangementer i løpet av året. Først den 16. juli på Uranienborg i samarbeid med Follo Museum, deretter en egen forestilling i Kolbens Sal 2 19. september i samarbeid med Den kulturelle spaserstokken.

Avduking av Roald Amundsen byste

En byste av Roald Amundsen avdukes på Nedre Torg i Kolbotn sentrum lørdag 24. september. Avdukingen vil være et eget delarrangement knyttet til Eventyrfestivalen (23.-25 september) og være tilgjengelig for alle. Ved avslutning av avdukingen blir det gratis marsipankake.

Tid: Lørdag 24. september

Gratisarrangement

Lokalhistorisk dag på Uranienborg

Follo Museum, i samarbeid med Oppegård historielag, Uranienborgs venner og Eventyrfestivalen inviterer til en lokalhistorisk dag på Uranienborg med omvisning og foredrag.

Tid: Søndag 25. september Sted: Uranienborg

Arrangementet er gratis, men det er begrenset antall plasser og alle må bestille billett. Bestill billett på museets nettside 

Kapp Hjertstein – om Roald Amundsen og hans døtre fra Øst-Sibir

På ettervinteren 1921 tok Roald Amundsen til seg to små jenter fra Øst-Sibir. De to lærte seg å snakke norsk, gikk på norsk skole og fikk norske venner, men i desember 1924 sendte han jentene brått fra seg igjen. Forfatter Espen Ytreberg forteller historien om Nita Kakot Amundsen og Camilla Carpendale.

Tid: 12. oktober kl. 19.00 Sted: Nordre Follo bibliotek Gratis for seniorer (i regi av Den kulturelle spaserstokken)  

Sist endret: 25.10.2022