Sommerles er i gang!

Onsdag 1. juni braker det løs på Nordre Follo bibliotek med leseglede, is, fine premier og viktigst av alt: Barn som leser uhorvelige mengder bøker.

Sommerles er Norges største lesekampanje og er åpen for alle barn i skolealder, fra de som skal begynne på skolen til høsten, til de som snart skal slutte på barneskolen.

Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august

Målet er at flest mulig barn skal lytte og lese mest mulig i juni, juli og august. Både papirbøker, lydbøker, å bli lest for og å lese for andre teller med, så her kan alle være med!

I Nordre Follo har skolebarna satt nye rekorder år etter år

Det gjelder både i antall leste sider og i deltakelse. I 2021 kom en ny topp, med 6,8 millioner leste sider, og 3 892 barn som deltok – det er nesten 70 % av skoleelevene i kommunen! I år drømmer vi om runde tall, og håper at så mange som 4 000 av barna i Nordre Follo vil bli med på Sommerles.

Temaet for årets Sommerles er eventyr

Fra 1. juni finner du hyggelige og spennende eventyrkroker på bibliotekene i Ski og på Kolben. Det blir digital kick-off for skoleklasser, der vi kan røpe at Aladdins lampe dukker opp.

Som vanlig er det fine premier

I år kan vi by på blant annet ørkenroser, magiske blyanter, fine steiner og kule armbånd. Vi har også fått morsomme ekstrapremier til trekning – kinobilletter, gavekort på Kolbotn torg og Ski Storsenter. En heldig vinner får i løpet av sommeren to gratisbilletter til Tusenfryd.

Og sist, men ikke minst: Det blir utrolige mengder leseglede!

Meld deg på Sommerles

Nå er det bare å glede seg til store stabler med barnebøker som bæres ut av biblioteket og barn som ikke vil legge seg fordi de bare må lese én bok til. Påmeldingen åpner på sommerles.no 1. juni:

Meld deg på

Velkommen til alle skolebarn i Nordre Follo!

Sist endret: 01.06.2022