Quality Hotel Entry Trollåsen - ikke innkvarteringssted i denne omgang

Mandag 21. mars fikk kommunen beskjed fra UDI om at avtalen om innkvarteringssted for flyktninger fra Ukraina ved hotellet ikke blir noe av fra 23. mars. Det vil likevel kunne bli mottak av flyktninger ved hotellet på et senere tidspunkt.

Fredag 18. mars ble det kjent at Quality Hotel Entry på Trollåsen hadde inngått en avtale om at hotellet skulle bli innkvarteringssted for flyktninger fra Ukraina, med mottak av de første flyktningene fra 23. mars. Avtalen ble gjort mellom driftsoperatør Hero på vegne av Utlendingsdirektoratet (UDI) og Nordic Choice Hotels.

Kommunen skulle stå for helsetjenester for flyktninger ved hotellet, men er ikke part i avtalen mellom Hero og Nordic Choice Hotels.

Mandag fikk kommunen kontrabeskjed fra UDI om at denne avtalen ikke blir noe av i denne omgang. Det vil likevel kunne bli mottak av flyktninger ved hotellet på et senere tidspunkt.

- Kommunen var klare til å bistå med kommunale helsetjenester og samarbeid med frivilligheten for å gi flyktninger en god start på oppholdet i Norge. Dersom det ved en senere anledning blir aktuelt med liknende tilbud, er vi klare til å bidra, sier kommunedirektør Øyvind Henriksen.

Sist endret: 21.03.2022