Tilbyr vaksine til russ som var på Ios i uke 30

Ungdom som deltok på russearrangementet på Ios, eller som har vært i nærkontakt med 18-åringen som døde av smittsom hjernehinnebetennelse,  kan få vaksine mot meningokokk B.
Illustrasjonsfoto

Kommunen vil tilby ungdommene vaksine i løpet av uke 32.

- De vi har oversikt over via tur-arrangøren vil få direkte beskjed. Andre som har spørsmål eller mener de er direkte nærkontakter, kan henvende seg til smittevern@nordrefollo.kommune.no, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Vaksine i tillegg til antibiotika

8. august ble det kjent at en ungdom fra Bærum som deltok på turen til Ios døde som følge av smittsom hjernehinnebetennelse.

Folkehelseinstituttet og kommuneoverlegen oppfordret da ungdommer som var på Ios i uke 30 om å ta kontakt med legevakten for å få tilbud om antibiotika.

- Rundt 34 ungdommer tok 8. august kontakt med Follo legevakt for behandling. Denne antibiotikabehandlingen er det viktigste tiltaket for den enkelte nå. Vaksinen som vi tilbyr i tillegg krever to doser og vil først gi beskyttelse etter seks uker. Så vaksinering er et mer forebyggende tiltak i et ungdomsmiljø som vi antar omgås også fremover, sier Johnsen Myhrvold.

- Vaksinen er gratis for gruppen som er nærkontakter. Andre som eventuelt ønsker å ta vaksine må betale dette selv og må be om resept hos sin fastlege eller på reisevaksinasjonskontor, legger hun til.

Les saken: Ber lokal russ oppsøke legevakten 

Se FHI sine nettsider: Folkehelseinstituttet

 

Sist endret: 09.08.2023