H.K.H. Kronprinsen besøker bedrifter i Nordre Follo

Torsdag 2. februar besøker Kronprinsen og landbruks – og matminister Sandra Borch AgriFoodTech Norway.
H.K.H. Kronprins Haakon besøker bedrifter på Langhus innen agrifoodtech

Her møter Kronprinsen og ministeren flere bedrifter som står i spissen for et tenkt landslag, blant andre Kilter og DAT AS som holder til på Langhus.

Verden trenger mer mat produsert på en bærekraftig måte og norske bedrifter kan sitte på deler av løsningen gjennom egenutviklet teknologi.

- Rett og slett imponerende

-At to av landets absolutt fremst bedrifter innen landbruksteknologi og grønn eksportnæring er etablert i Nordre Follo, er rett og slett imponerende. Jeg ser frem til å følge Kilter og DAT sin utvikling videre – også ut i verden, sier ordfører i Hanne Opdan Nordre Follo kommune.

Landslaget for AgriFoodTech samler de beste bedriftene med størst potensiale for å lykkes internasjonalt, for å bistå med skalering og internasjonalisering. Ved å koble innovatører, forskning og industri fra jord-, skog- og havbruket kan Norge ta en global posisjon innenfor landbruksteknologi.

Teknologi hjelper bonden å drive bærekraftig

-Vi er stolte av å få muligheten til å presentere Kilter for H.K.H. Kronprins Haakon og landbruks- og matminister Sandra Borch. Det er viktig og pressende å belyse de enorme utfordringene vi står ovenfor innen matproduksjon de neste ti-årene, samt vise til en av mange gode løsninger hvor teknologien hjelper bonden å drive bærekraftig. Vi ser frem til besøket, og skal ta de riktig godt imot, sier Brynjar Thoresen i Kilter.

Elever fra Follo barne- og ungdomsskole ønsker velkommen

Ordføreren vil også delta under besøket og H.K.H. Kronprinsen med følge vil bli tatt imot av elever ved Follo barne – og ungdomsskole.

Program torsdag 2. februar:

Langhus, Berghagan 3, fra kl. 12:30 til 14:20.
Landbruks- og matminister Sandra Borch
Innovasjon Norge
SIVA Selskapet for industrivekst
Klosser Innovasjon AS – initiativtaker til AgriFoodTech Norway
Kilter AS - presisjonssprøyting av grønnsakplanter med autonom maskin
DAT AS (Dimensions Agri) - presisjonssprøyting av kornåkere
Digifarm - plattformteknologi for presisjonsjordbruk ved bruk av satellittdata

Foto: Jørgen Gomnæs/Det Kongelige hoff

Sist endret: 02.02.2023