Du kan bli med på kampanje for strømsparing

Ved å lese av strømmåler og delta i forskningsprosjekt, kan du vinne premier og spare strøm.
logo enchant forskningsprosjekt

Gjennom EU-prosjektet ENCHANT ønsker Nordre Follo kommune, Klima Østfold og Viken fylkeskommune å lære mer om energiforbruket til innbyggerne.

Økte strømpriser kombinert med et svært høyt forbruk av energi har ført til et økende behov for energieffektivisering og nye løsninger. Den nye kampanjen tar sikte på å redusere strømforbruket i norske husholdninger. Kampanjen er en del av en stor satsning som rulles ut i seks andre europeiske land.

De som deltar i kampanjen, må svare på noen enkle spørreundersøkelser og rapportere inn sitt eget strømforbruk på en ukentlig basis i 6 uker.

Hvis du ønsker å delta kan du gå inn på denne nettsiden

Du kan vinne energibesparende premier

Deltakerne vil lære mer om eget strømforbruk og hvordan det kan reduseres. Gjennom å delta i kampanjen vil du få tips og tilbakemeldinger om hva du kan gjøre for å redusere strømforbruket og flytte det til tidspunkter på døgnet når strømmen er mindre kostbar.

– De som deltar har mulighet til å vinne blant annet elsykkel, varmepumpe, elbil-lader, vedpakke, gratis energirådgivning og vinterdekk til sykkel, for å nevne noe. Vi håper dette kan være en ekstra gulrot for innbyggerne til å bruke de tre minuttene i uken det vil ta å gi oss denne verdifulle informasjonen. Det kan også bidra til en litt «snillere» strømregning for dem selv, sier klimarådgiver Anders Berggren i Nordre Follo kommune.

Vitenskapelig studie

Kampanjen er del av en vitenskapelig studie i det EU-finansierte ENCHANT-prosjektet som tester hvilken strategi som best motiverer innbyggere til å spare energi, og hvilken informasjon husstander trenger.

Les mer om prosjektet

Sist endret: 16.01.2023