Nå starter bygging av ny Sofiemyr skole

Betonmast Østfold har signert kontrakt med Nordre Follo kommune for bygging av skolen. Planlagt byggestart er rett etter påske.
Ordfører Hanne Opdan, Sindre Henriksen, Lars Prangerød og Erik Nilsen fra Betonmast, kommunens prosjektleder Pau Canal Fernandéz og leder for utvalg for oppvekst, idrett og kultur, Camilla Hille.  Markerer byggestart for ny Sofiemyr skole

Bilde: En glad gjeng feiret at byggingen nå starter. Ordfører Hanne Opdan, Sindre Henriksen, Lars Prangerød og Erik Nilsen fra Betonmast, kommunens prosjektleder Pau Canal Fernandéz og leder for utvalg for oppvekst, idrett og kultur, Camilla Hille.
Foto: Nordre Follo kommune

 

Prosjektet omfatter bygging av en ny barneskole som skal erstatte dagens Sofiemyr skole. Skolen skal prosjekteres som en fire-parallell barneskole, med plass til 784 elever og 90-100 ansatte.

Ordfører Hanne Opdan er veldig glad for at prosjektet har nådd denne viktige milepælen.

– Dette er en stor dag for Nordre Follo kommune. Vi gleder oss til at byggingen nå starter for alvor. Ny Sofiemyr skole blir en flott skole for barn og ansatte og et stort løft for området, sier Hanne Opdan.

Solcellepaneler og gjenbruk av materialer

Det er store miljøambisjoner for prosjektet. Sofiemyr skole skal bygges med passivhusstandard og bruke brukte og resirkulerte byggevarer og materialer i skolebygget. Det skal bygges med massivtre og med solceller på taket. Byggeplassen skal være fossilfri.

– Det er et spennende skoleprosjekt med betydelige miljøambisjoner, der vi får brukt vår kompetanse og erfaring fra flere tilsvarende skolebygg i Østfold og i Follo. Sammen med kunden ser vi frem til å realisere et prosjekt som vil bidra til en bedre skole- og fritidshverdag for både elever og lærere, sier daglig leder Lars Prangerød i Betonmast Østfold.

Nytt bygg bidrar til god læring

Arnfinn Almås er kommunalsjef for oppvekst og læring og ser fram til den nye skolen blir klar til bruk.

– Elever, foreldre og ansatte gleder seg. En ny og moderne skole er en viktig forutsetning for en god skole som bidrar til utvikling og læring for elevene våre. Det er etterlengtet at vi nå går fra planer og forberedelser, og vi ser fram til at skolen «reiser seg» og etter hvert fylles med liv og læring, sier Almås.

Det har vært jobbet med et grundig og godt forprosjekt som har løpt gjennom hele 2022. Det har vært en bred brukermedvirkning med elever og lærere og foreldre hvor blant annet tegninger, Minecraft, ønskedikt og workshops.

Byggestart er planlagt til andre kvartal 2023, med ferdigstillelse januar 2025.

Illustrasjon: Asplan Viak 

Sist endret: 18.01.2023