RUFUS blir permanent butikk på Kolbotn

Gjenbruksbutikken for barneklær og -utstyr har vært en stor suksess. Deler av inntektene går til å lønne de som jobber der – unge under 29 år.
Ordfører, avdelingsleder for RUFUS og en ansatt forteller at Rufus blir permanent butikk på Kolbotn

RUFUS åpnet i september 2022 i et lokale på Kolbotn Torg og skulle etter planen bli på senteret til april 2023. Nå får RUFUS nye og permanente lokaler med beliggenhet ute på øvre torg.

I kommunestyret i desember 2022 kom et flertallsforslag fra folkevalgte om at det var ønskelig å etablere RUFUS permanent.

Nær og nyskapende 

– RUFUS er et konsept som samsvarer med de verdiene vi ønsker å ha i Nordre Follo kommune. Vi skal være nær og nyskapende og RUFUS- ideen går rett inn i dette; å legge til rette for inkludering, arbeidsliv for alle, gjenbruk og samarbeid, sier ordfører Hanne Opdan.

– Vi har sett at det dekker et behov i samtiden og i lokalsamfunnet, og mener det er helt riktig at RUFUS blir en permanent ordning, legger hun til.

Da hun inviterte statsminister Jonas Gahr Støre på besøk til RUFUS tidligere i høst, ble han imponert over prosjektet som er utviklet av og driftes av kommunen.

– Vi trenger virksomheter som satser på de unge som ikke har kommet seg inn i arbeidsmarkedet, og virksomheter som gjør det lettere å velge gjenbruk – her gjør dere begge deler, sa Gahr Støre.

Strålende fornøyd 

– Vi er veldig fornøyde med at vi nå har en langsiktig avtale med Kolbotn Torg. RUFUS har blitt tatt godt imot av folk på Kolbotn, og vi opplever at mange ønsker å benytte vårt tilbud når de skal selge brukt utstyr og brukte klær. Vi håper at like mange tar turen til oss når vi etablerer den nye butikken ute på øvre torg, sier Nora Charlotte Isachsen, avdelingsleder for RUFUS.

Kolbotn Torg har nå to gjenbrukskonsepter på senteret. OMA Gjenbruksbutikk tilbyr klær, sko, bøker, pyntegjenstander, småelektrisk og mer. RUFUS er gjenbrukskonsept for barn.

I tillegg til å være et gjenbrukskonsept, bidrar RUFUS til arbeidsinkludering. Butikken ansetter unge under 29 år, som i dag har oppfølging fra NAV. Ingen arbeidstrening, kun ordinære ansettelser.

To gjenbrukssatsninger på Kolbotn Torg

RUFUS flytter fra sine midlertidige lokaler til ny permanent butikk på øvre torg 4. mars. Senterlederen er glad for å bli enig med kommunen om permanent butikk.

– Det er helt fantastisk at kommunen nå har to gjenbrukssatsinger på Kolbotn Torg. Både OMA og RUFUS bidrar til å styrke butikkmiksen på senteret. Konseptene er også viktige bidrag i lokalsamfunnet ved at de setter fokus på gjenbruk og arbeidstrening, sier Marianne Thoresen-Larsen, senterleder på Kolbotn Torg.

Stillingen som avdelingsleder for både OMA og RUFUS er nå utlyst, da Nora Charlotte Isachsen skal gå over i en annen stilling.  

Sist endret: 24.01.2023