77 personer i Nordre Follo i karantene

Som følge av at en ansatt ved SFO og en ansatt i barnehage har testet positivt for Covid-19,  er 77 personer i kommunen satt i karantene.

Det er Vestråt barnehage og Vevelstadåsen skole som dessverre har opplevd at en av de ansatte har testet positivt for korona. Begge smittetilfellene er relatert til utbruddet i Indre Østfold kommune.

Ved Vevelstadåsen skole er 36 barn, fem ansatte og en foresatt satt i karantene. Ved Vestråt barnehage er 25 barn, åtte ansatte og to foresatte satt i karantene. Det opplyste kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold på pressemøte som ble holdt i dag.

Vil være føre var

16 av de 77 i karantene er testet, og resultatene er ventet mandag kveld og i løpet av dagen tirsdag.
-  For å være på den sikre siden besluttet vi at hele 1. trinn ved SFO ved skolen og to kohorter ved barnehagen holdes i karantene til og med lørdag ettermiddag, sa Myhrvold.

Alle de berørte har fått informasjon av skolen, og vil tas kontakt med av smittevernteamet i kommunen.

SFO ved skolen har holdt stengt mandag 10. august.

Første gang barn og unge blir satt i karantene

– Det er første gang at vi opplever at smitte av Covid-19 har fått konsekvenser i form av karantene også for barn og unge i vår kommune, sa ordfører Hanne Opdan på pressemøtet.

Hun understreket at dette viser viktigheten av at vi ikke slipper opp på smitteverntiltakene.

-  Dette er et ansvar vi har sammen. Vi må fortsette dugnaden på tvers av kommuner, virksomheter og lokalsamfunn, sa Opdan.

Sentral, men sårbar beliggenhet

Hun sa videre at fordi Nordre Follo ligger sentralt til, er vi også sårbare.

– Nordre Follo grenser både til Oslo kommune og Indre Østfold. Det tar vi på alvor og vil ta alle forholdsregler, sa Opdan.

Ruster opp beredskapen

Fungerende rådmann Jane Short Aurlien fortalte at kommunen nå ruster opp beredskapen for å være forberedt på det som kan komme fremover og utover høsten. Hun oppfordret innbyggere til å laste ned appen "Nordre Follo Innbygger" for å få nyheter fra kommunen.

Ikke smitteutbrudd i Nordre Follo

Kommuneoverlegen understreket at vi ikke har et smitteutbrudd i kommunen per i dag, men at vi nå gjør grep for at smitte ikke kommer ut av kontroll.

- Dette er kontrollert smitteverntiltak. Samtidig er det alltid en usikkerhet. Tanken med kohorter er at vi nettopp kan gjøre slik vi nå gjør, at vi kan sette avdelinger og trinn i karantene og ikke må stenge ned hele skoler og barnehager, sier Myhrvold.

Hun legger til at det ikke er aktuelt å gjøre ytterligere tiltak nå før prøvesvar på de som er testet er klare.

Sist endret: 10.08.2020