Bare negative koronatester så langt

- Vi har ikke fått svar på alle prøvene som er tatt i forbindelse med to smittetilfeller hos ansatte ved SFO og barnehage, men vi har fått mange og de er alle negative, sier kommuneoverlegen.

I forbindelse med smittetilfelle hos en ansatt ved SFO ved Vevelstadåsen skole og en ansatt ved Vestråt barnehage, er til sammen 77 personer satt i karantene frem til lørdag ettermiddag 15. august. 61 av disse er barn fra to kohorter i barnehagen og 1. klassinger som har vært ved SFO fra onsdag forrige uke. 16 av de 77 er testet.

Ser lovende ut

- Alle prøvesvarene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene. De kommer litt ulikt fordi ikke alle testes i vår kommune, og fordi de er testet på ulike tidspunkt. Men dette ser foreløpig veldig lovende ut, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

- Blant de som nå er i karantene, er det kun de som får symptomer som skal testes, understreker hun.

Stor pågang på testtelefonen

Testtelefonen i Nordre Follo kommune opplever stor pågang, både i går og i dag.

- Vi har hatt over fire hundre telefoner daglig de siste dagene og måtte utvide åpningstiden søndag. Vi har også hatt utvidet åpningstid ved teststasjonene våre søndag, mandag og tirsdag denne uken, sier kommuneoverlegen.

Telefonnummeret til testtelefonen i Nordre Follo kommune er: 33 20 09 93

Sist endret: 11.08.2020