Ansatt i barnehage korona-smittet

En ansatt i en av kommunens barnehager har fått påvist koronavirus ( Covid-19). - Personen har ikke vært i barnehagen etter at den  åpnet igjen for alle og utgjør ingen smittefare for kolleger, barn eller foresatte i barnehagen, sier smittevernlege Monica Viksaas Biermann i Nordre Follo kommune.

Flere testes

Ved oppdaget smitte hos ansatte, foresatte eller barn i skole eller barnehage, vurderes tiltak av smittevernteamet i kommunen, som ledes av kommuneoverlegen.

- Ansatte i skole/ barnehage og barn som får luftveissymptomer blir vurdert for testing. Dette for å ha kontroll på viruset og for å gjøre nødvendige tiltak for å redusere smitte så mye som mulig. Alle smitteverntiltak i skoler og barnehager er nødvendige, på lik linje som ellers i samfunnet, sier Biermann.

Sist endret: 10.05.2020