Hvor går grensene for barnas sosiale liv?

Mange foreldre er usikre på hvor mye begrensninger de skal legge på barnas og ungdommenes sosiale liv nå. Kommuneoverlegen er tydelig: Begrens sosial omgang til en eller to faste venner, i tillegg til familien.
Barn osm tegner med kritt på bakken

Dette er i tråd med anbefalingene fra Folkehelseinstituttet (FHI) som sier vi skal begrense sosial omgang så mye som mulig.

Foreldre bør samarbeide

Foreldre bør gå foran med et godt eksempel og gjerne samarbeide med andre. Det er enklere for barn og unge når alle følger de samme reglene.

Foreldre bør også bidra til at alle har noen og være sammen med.

Møteplasser for uorganisert aktivitet

De siste dagene har flere stilt spørsmål om idrettsplasser, ballbinger, skateparker og andre steder der barn og unge møtes for uorganisert aktivitet.

Inntil videre er de kommunale uteanleggene åpne, men vi har hengt opp plakater med retningslinjer fra helsemyndighetene for hvordan vi unngår å spre smitte.

Ungdomsarbeiderne følger med

Siden fritidssentre, ungdomsklubber og kommunale kafeer er stengt, reiser de ansatte her rundt til kjente møtesteder for å sjekke at ungdommene følger rådene fra FHI, og at de har det bra.

Se rådene fra Folkehelseinstituttet:
Barn og korona

Sist endret: 10.05.2020