OMA flytter til Kolbotn Torg

OMA er en kommunal gjenbruksbutikk og arbeidstreningssenter. De holder nå til i lokaler på Sofiemyr, men i oktober/november åpner de i nytt og stort lokale på Kolbotn Torg.

Ordfører Hanne Opdan avslørte nyheten sammen med avdelingsleder for OMA, Nora Charlotte Isachsen og senterleder på Kolbotn Torg, Marianne Thoresen-Larsen.

- OMA er et flott og vellykket tiltak som gir mennesker verdifull arbeidstrening og en vei inn i arbeidslivet. Vi er opptatt av å ha lokalsamfunn som inkluderer alle og gir folk ulike muligheter, sier Opdan.

Les om OMA

Kundene vil ha OMA tilbake

OMA står for ombruk, miljø og arbeidstrening. De hadde en midlertidig butikk, såkalt popup-butikk på senteret på prøve et halvt års tid i fjor med stor suksess.
- Vi er kjempeglade for å få flytte inn her på fast kontrakt, nær kollektivtrafikk og der kundene ferdes til daglig. Mange kunder har spurt om vi ikke skal flytte hit igjen. Vi får også lengre åpningstider, helt til kl. 19, sier Isachsen.

Den midlertidige butikken i 2019 har også ført til at to personer som var i arbeidstrening hos OMA har blitt ansatt i andre butikker på Kolbotn Torg.

Næringslivet og kommunen i samarbeid

Kommunen har fått en leieavtale med Kolbotn Torg med veldig gode betingelser.
- Vi er stolte over å være første kjøpesenter i Citycon Norge som har en gjenbruksbutikk med arbeidstrening. OMA tilfører senteret en stor verdi og vi er veldig glade for å få dem hit, sier Thoresen-Larsen.

Isachsen og Thoresen-Larsen kom i kontakt med hverandre på Frivilligbørs som Oppegård kommune arrangerte i 2018. De startet da samarbeidet som først resulterte i popup-butikken i 2019 og som nå har ledet fram til denne gode løsningen for begge parter.

Sist endret: 14.08.2020