Ordfører fikk første videosamtale med Lillegull (83)

Rundt 30 nettbrett er nå delt ut til avdelinger ved alle våre sykehjem – og omsorgsboliger. Beboere får mulighet til å se og snakke med sine nære i en tid hvor sosial omgang er begrenset.

Lillegull Sandboe bor ved Greverud sykehjem – og omsorgsboliger. Hun får ofte besøk av sine sønner, men det er ikke mulig nå som sykehjemmet er stengt for fysiske besøk fra pårørende som følge av koronavirus. IT-avdelingen i kommunen har nå sørget for at alle avdelinger har fått nettbrett, så beboere kan fortsette å snakke med sine nærmeste – samtidig som de ser den de snakker med på video.

Som å være sammen - uten å være sammen

For mange beboere er dette helt nytt, og ved Greverud sykehjem har de testet ut sammen med beboere for å kunne lage en retningslinje som er delt med andre sykehjem - og omsorgsboliger. Beboerne får støtte fra personalet, slik at det blir enkelt å gjennomføre - og de har mulighet til å snakke med opptil to pårørende hver.

Å se ansikter er viktig

Ordfører Hanne Opdan fikk gleden av å være den første som videsamtalte med Lillegull Sandboe. Lillegull fortalte at hun tror at sønnene hennes kommer til å sette pris på tjenesten, og at videosamtale er en måte å være sammen på - uten å være sammen.

- Dette var utrolig hyggelig. Det er viktig at vi gjør alt vi kan for at de som kanskje trenger det mest, får opprettholdt også den visuelle kontakten med sine nære. Det å se ansikter er noe ganske annet enn å kun snakke i telefon, sier Hanne Opdan.

- Jeg håper mange pårørende – og ikke minst innbyggerne våre som bor ved sykehjem – og omsorgsboliger i kommunen vil bruke tjenesten i denne spesielle situasjonen vi er inne i, sier Opdan.

En av flere digitale tjenester

I disse korona- tider har digital samhandling blitt noe de aller fleste har fått et forhold til på svært kort tid. Nordre Follo kommune har det siste året jobbet med etablering og oppgradering av IKT infrastruktur, som også inkluderer nye digitale samhandlingsverktøy.

- Disse etableringene får nå hele kommunen og våre innbyggere stor nytte av nå, sier Roy Johansen som er kommunalsjef for Digitalisering og innovasjon.

- Digital samhandling skjer daglig mellom 9000 elever og opp mot 5000 kommunalt ansatte. Om det er skoler som har digital hjemme underveis eller om det er ansatte som jobber hjemmefra. Politisk nivå har også hatt en positiv utvikling på bruk av digital samhandling, sier Johansen.

Sist endret: 10.05.2020