Spedbarn testet positivt på koronavirus

Et spedbarn under tre måneder i Nordre Follo kommune har testet positivt på korona-virus (Covid-19).

Det bekrefter konstituert kommuneoverlege i Nordre Follo kommune, Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.
- Barnet er hjemme sammen med familien. Av hensyn til personvern vil vi ikke gi flere opplysninger.

Samme forhåndsregler mot smitte som andre

Ingen har immunitet mot Covid-19, heller ikke spedbarn. Familier med spedbarn og småbarn må ta samme forhåndsregler som alle andre når det gjelder å forebygge smitte.

Spedbarn med feber skal ha legetilsyn

– Et spedbarn under tre måneder som får feber skal alltid vurderes av lege. Vanligvis også av barnelege på sykehus, uavhengig av mistanke om koronavirus eller ikke, sier Myhrvold.

Generell informasjon om smittefare for spedbarn

For generell informasjon om smittefare for spedbarn, henviser vi til Folkehelseinstituttet www.fhi.no. For media: mediavakt@fhi.no

Aktuelle lenker

Legeforeningen: Veiledere og prosedyrer for barn og Covid-19