Designpris til sykkelhotellet ved Rosenholm stasjon

Sykkelhotellet ved Rosenholm stasjon fikk det anerkjente DOGA-merket for design og arkitektur.

Sykkelhotellet ved Rosenholm stasjon ble onsdag gitt det anerkjente DOGA-merket for deign og arkitektur.

Totalt 26 mottakere ble tildelt utmerkelsen onsdag 22. januar under DOGA-dagen 2020 i Oslo.

Arealplanlegger og landskapsarkitekt Anna Lina Toverud har vært prosjektleder fra kommunens side. Oker Arkitektur har stått for utformingen av sykkelhotellet, som knytter seg til eksisterende infrastruktur i området ved hjelp av ramper og gangveier. Material- og fargebruk er inspirert av jernbanens estetikk, og hotellet er lagt under Rosenholmbrua. Et område som ellers ville ligget brakk, utnyttes nå på en innovativ måte.

Det var det øyeblikket

Toverud er glad og stolt over den høythengende utmerkelsen. Her er noen utdrag fra hennes tale fra scenen:

Det var det øyeblikket – ikke da ordfører klippet snora på åpningsdagen – nei, det var det øyeblikket, da den tidlige vårsola skinte gjennom de første glassplatene som var montert og ga farge til betonggulvet. Det var det øyeblikket som ble den gylne stunden. Da vi på byggeplassen skjønte at det vi holdt på å bygge, ville bli helt spesielt. For jeg er sikker på at vi følte det samme – men vi var på byggeplass, og byggeplass er ingen følelsesplass. Så vi har gjemt denne stunden i hvert vårt hjerte. Og jeg smilte gledestårer hele veien tilbake til kontoret.

Juryens begrunnelse

Juryen mener sykkelhotellet er et eksempel til etterfølgelse når det kommer til hvordan ubrukte byrom kan utnyttes:

«Sykkelhotellet på Rosenholm stasjon er veldig fint gjort både med tanke på plasseringen under broen og med tanke på at man har skapt et vakkert element med et nesten skulpturelt uttrykk. Muligheten er godt sett og løsningen er smart tenkt. Dette bør være et eksempel til etterfølgelse når det gjelder hvordan man kan ta utnytte ubrukte byrom på nye, smarte måter,» skriver juryen.

Du kan se film fra prisutdelingen her: DOGA-merket 2020

Sykkelhotellet på Rosenholm på kveldstid