Vil du lage Nordre Follo-sangen?

Ski har egen sang. Det har Oppegård også. Nå har du muligheten til å skrive Nordre Follo-sangen og vinne 20 000 kroner.
Tidligere politiker (Krf)

Ida Lindtveit Røse (bildet) kom med ideen. – Jeg har veldig tro på at det kan bety noe for fellesskapsfølelsen.

Det var jo fantastisk å se det engasjementet som ble skapt i Oppegård i forbindelse med sangen til hundreårsjubileet, forteller den tidligere kommunestyrerepresentanten fra KrF.

Vær kreativ

Bidraget skal bestå av tekst og melodi. Teksten må være på norsk og skal vare i maks 3,5 minutter.

– Vi ønsker en sang innbyggerne skal bli glad i. Da må den kunne arrangeres for solist, kor, korps og orkester. Det er ingen sjangerbegrensing, men den må kunne settes i alle typer sammenhenger, og også være sangbar og allsangvennlig.

Det er nok ikke helt rett frem å komponere en potensiell landeplage når kravet er at du må ha med kommunens visjon, «nær og nyskapende», i refrenget.

Innbyggerne bestemmer

Bidraget trenger ikke å være en ferdig versjon. Sang og enkelt akkompagnement holder.

– Det viktigste er at juryen har et godt grunnlag for å vurdere bidraget. De velger ut tre finalebidrag som blir presentert for innbyggerne i august, forteller kulturhusleder i Kolben Lone Schrøder.

Når vi kommer så langt, får alle muligheten til å høre sangene og til å stemme frem sin favoritt.

– Premien er 20 000 kroner, og Nordre Follo kommune overtar rettighetene til sangen, understreker Schrøder.

Nordre Follo-sangen

• Send bidrag til: Lone Schrøder
  • Frist for å sende inn bidrag: 15. mars 2020
  • Engasjere musikere som spiller: mars-mai 2020